Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

6591 - Το Άγιον Όρος και η Παναγία μας


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, θα ακούσετε ομιλία του π. Αθανάσιου Σιμωνοπετρίτη με θέμα «Το Άγιον Όρος και η Παναγία μας».
Στις 13:00, στην εκπομπή “Θεανθρώπινη Σοφία”.

6590 - Εγκύκλιος της Ιεράς Επιστασίας προς τους Καρεώτες Γέροντες για την εορτή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων

Η Εγκύκλιος απευθύνεται στους Γέροντες των Κελλιών που βρίσκονται στην περιοχή των Καρυών και τους καλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Οσίων και Θεοφόρων Αγιορειτών Πατέρων, που θα λάβουν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/ 31.5 - 1η Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

6589 - Μια Επιστολή του Οσίου Παϊσίου για την πνευματική ζωή

Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, 18-11-68
Εν Χριστώ αδελφέ Ν, χαίρε εν Κυρίω πάντοτε και αγάλλου εν Αυτώ.
Έλαβα και την δεύτερην επιστολήν σας, η οποία μου διπλασίασε την χαράν μου. Σας ζητώ συγγνώμην που δεν μπόρεσα δυστυχώς να σας απαντήσω. Δόξα τώ Θεώ και εγώ υγιαίνω. Δεν θέλω να σας κουράσω με πολυλογίες, διότι συζητήσατε ασφαλώς με τον πατέρα Β. Δι’ αυτό έρχομαι να εκφράσω την γνώμην μου απ’ ευθείας στο θέμα σας.
Διά να αποφύγει κανείς το συναίσθημα, θα πρέπει να αποφεύγει πρώτα την μαλθακότητα όσο μπορεί. Και διά να αποφύγει και τα πρόσωπα, θα πρέπει να προσκολληθεί σε ουράνια και άυλα. Δι’ αυτό πολύ βοηθάει το να ελευθερώνεται κανείς όσο μπορεί από τα υλικά. Τα υλικά πράγματα έχουν πάντοτε και υλικές απαιτήσεις.
Η φυσική ζωή δεν συμβιβάζεται με την πνευματική ζωή. Διότι ένας πνευματικός άνθρωπος, εάν θελήσει να ζήσει φυσική ζωή σε αυτά που νομίζει ότι δεν βλάπτουν, θα καταλήξει στην παρά φύσιν μια μέρα χωρίς να το καταλάβει.

6588 - Πορίσματα Θ΄ Συνεδρίου Αγιορειτικής Εστίας για τα αγιορείτικα μετόχια

O Καθηγητής Κρίτων Χρυσοχοίδης ως Πρόεδρος της επιστημονικής Επιτροπής του Θ' Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα τα αγιορείτικα μετόχια, ανακοινώνει τα πορίσματα του Συνεδρίου. Στα πέρας της εισήγησης του ο Μίλτος Πολυβίου παρουσιάζει στους συνέδρους το νέο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο: «Αγιορείτικα Τετράδια».

6587 - Οσιομάρτυς Σάββας ο ΣταγειρίτηςΑγιορείτης Άγιος
Μνήμη 10 Ιουνίου