Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

6555 - Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται από σήμερα το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται από σήμερα το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου από την Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους.
Να σημειωθεί ότι το Ιερό Λείψανο έχουν προσκυνήσει από την ημέρα που έφτασε στην Ρωσία 700000 πιστοί.
Αυτές τις ημέρες τίθεται σε προσκύνηση στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν και στις 5 Ιουνίου θα μεταφερθεί στην Μονή Νοβοντέβιτσι.

6554 - Ο παπα-Τύχων. Ένα λουλούδι από το Περιβόλι της ΠαναγίαςΦιλοαθωνίτης Χ.,
Ο παπα-Τύχων. Ένα λουλούδι από το Περιβόλι της Παναγίας

Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

6553 - Όσιος Παΐσιος: Ο πόνος και η αγάπη στον Χριστό

 - Γέροντα, διαβάζουμε στο συναξάρι, τι τραβούσαν οι μάρτυρες και απορώ πως άντεχαν. Τι συνέβαινε; Τους έδινε ο Θεός τη Χάρη Του και δεν νιώθαν τον πόνο ή κάτι άλλο συνέβαινε;
Τραβήχτηκε λίγο πίσω για να με κοιτάξει καλά-καλά, μ’ έναν τρόπο που τον γνώριζα πιά καλά. Με βυθομετρούσε πνευματικά με την πνευματική δράση που διέθετε και άρχισε να λέει.
- Η αγάπη πούχαν στο Χριστό τους έδινε την δύναμη. Οι μάρτυρες αγαπούσαν πολύ το Χριστό, με αγάπη που καίει, και αυτή τους έκανε να μή νοιώθουν πόνο. Να μια φορά είχε πιάσει φωτιά ένα σπίτι και ήταν μέσα τα παιδάκια. Ορμάει η μάννα μές στις φλόγες και δεν άκουγε τίποτα. Γύρισε με τα παιδιά στην αγκαλιά. Ήταν καμένη, στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στα χέρια, παντού. Όμως δεν ένιωθε τίποτα, ούτε λογάριαζε τον πόνο μπροστά στα παιδιά της.

6552 - Νεομάρτυς Κωνσταντίνος εξ Αγαρηνών