Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

6500 - Πανήγυρη της Αναλήψεως στο κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

   Εδώ:

6499 - Ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

Την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους επισκέπτεται για προσκυνηματικούς λόγους αλλά και για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Καθηγούμενό της Γέροντα Χριστοφόρο ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος.
Ο Σεβασμιώτατος από μικράς ηλικίας συνδεόταν με την Μονή Οσίου Γρηγορίου και ιδιαίτερα με το μακαριστό προηγούμενό της Γέροντα Γεώργιο (Καψάνη) στον τάφο του οποίου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του Γέροντα.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Καρθαγένης ανήκει στη δικαιοδοσία του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και υπό το ωμοφόριό του ανήκουν οι χώρες: Τυνησία, Μαυριτανία και Αλγερία.
Ευχόμαστε ο Κύριος με τις ευχές του μακαριστού Γέροντα Γεωργίου να στηρίζει και να ενδυναμώνει το Σεβασμιώτατο στο πολύ δύσκολο έργο του.

6498 - Ιερό κελλί Θείας Αναλήψεως (Ιβηριτικό) στις Καρυές Αγίου Όρους. Μελέτη αποκατάστασής του


«Σήμερα»
«Χθες»


6497 - Εσπερινός της Αναλήψεως στο Μετόχι της Σιμωνόπετρας

Γράφτηκε από: Romfea.gr.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, και με αφορμή την εορτή της Ανάληψης του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού, εψάλη το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαϊου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Βύρωνα, Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.
Το πλήθος των πιστών, όλων των ηλικιών, συμμετείχε με κατάνυξη, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση του κόσμου και ανήμερα της Αναλήψεως όπου το πρωί της Πέμπτης 21 Μαϊου θα τελεσθεί Όρθρος καί ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 18:30 Μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος πάντα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος.

6496 - Ανάληψη. Φορητή εικόνα της Ι. Μονής Σταυρονικήτα (1546)

Aνάληψη
έτος 1546
Mονή Σταυρονικήτα
Ξύλο, αυγοτέμπερα, 54 x 39 εκ.
Kρητική σχολή. Θεοφάνης ο Kρής


Στο κάτω τμήμα της σκηνής εικονίζεται στο κέντρο η Παναγία όρθια δεομένη, την οποία πλαισιώνουν συμμετρικά δύο λευκοντυμένοι άγγελοι, που κρατούν σκήπτρα και δείχνουν τον αναλαμβανόμενο Xριστό. Eκατέρωθεν του κεντρικού αυτού τμήματος της σκηνής αναπτύσσονται σε δύο πυκνούς ομίλους οι απόστολοι με επικεφαλής τον απόστολο Πέτρο, δεξιά, και τον απόστολο Παύλο, αριστερά. Oι απόστολοι που ανασηκώνουν το κεφάλι και τα χέρια προς τον ουρανό αποδίδονται με τρόπο που εκφράζουν ταραχή και έκπληξη. Στο άνω μέρος της σκηνής ο Xριστός κάθεται σε στρογγυλή δόξα που την κρατούν δύο άγγελοι αναλαμβανόμενοι στούς ουρανούς. Στο βάθος ένα βραχώδες τοπίο με ελιές υποδηλώνει τον τόπο όπου έγινε η Aνάληψη, το Όρος των Eλαιών.

6495 - Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών στο κονάκι της κανονικής αδελφότητας Ι.Μονής Εσφιγμένου (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Εδώ: