Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

6446 - Ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους και αι εξ αυτού αδικίαι κατά των ΚελλιωτώνΟ καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους και αι εξ αυτού αδικίαι κατά των Κελλιωτών

Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη

6445 - Λύπη ημέρας...
Θεέ μου!
Πολύ δεν πάει σε μια Σκήτη με λιγότερους από 10 νοματέους συνοδεία
η αντιπροσωπεία της στον Ουρανό να είναι ήδη 4μελής!
Τρεις γέροντες και ένας μοναχός.
Αλλά Εσύ ξέρεις καλύτερα...
(†Γέρων Σπυρίδων της Σκήτης Μικρής Αγίας Άννης)

http://iparemvasi.blogspot.gr

6444 - Η ευχαριστιακή ζωή στον Παράδεισο.Ο Πανάγαθος Θεός έπλασε τον άνθρωπο από αγάπη, ελεύθερα, για να συμμετάσχη στην Ζωή Του. Τον επροίκισε με σπάνια χαρίσματα, το λογικό, το αυτεξούσιο, την αγαπητική δύναμι. Όλα αυτά αποτελούν το “κατ’ εικόνα”. Του έδωσε τα χαρίσματα αυτά για να μπορη να ζη σε κοινωνία με τον Θεό, να αγαπά τον Θεό, να συνομιλή με τον Θεό, να προσφέρεται στον Θεό. Σύμφωνα με το πρώτο κεφάλαιο της Γενέσεως ο άνθρωπος ζούσε στον Παράδεισο ευτυχισμένα, μέσα στην αγάπη του Ουράνιου Πατέρα. Κάθε μέρα δεχόταν την επίσκεψί Του. Συνομιλούσε μαζί Του και χαιρόταν κοντά Του. Μέσα στον Παράδεισο ο Πανάγαθος Θεός τοποθέτησε τον άνθρωπο ως βασιλέα, να χρησιμοποιή όλα τα αγαθά που του έδωσε και χρησιμοποιώντας και εξουσιάζοντας αυτά σωστά να τα προσφέρη με ευχαριστία στον Θεό. Προσφέροντας δε στον Θεό την ευχαριστία για όλα τα δώρα που του έδωσε, να είναι συγχρόνως και ιερεύς.

6443 - Το Άγιον Όρος του μακαριστού Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη (†11 Μαΐου 2015)

Κυβερνήται και κυβερνόμενοι, διαφυλαξατε το Άγιον Όρος ως κόρην οφθαλμού καθώς και αυτό διαφυλάξεν και διατηρήσεν επί αιώνας την εθνικοθρησκευτικήν μας κληρονομίαν και την παρέδωσεν όπως έπρεπεν μέχρις των ημερών μας. Μη γένητε συμμέτοχοι εις το έγκλημα της διώξεως και του διεθνισμού. Η ιστορία έχει γράψει πολλούς Εφιάλτας μη συγκαταριθμηθήτε και σεις με αυτούς. Το Άγιον Όρος ανήκη εις την Ελλάδα. Το Αγιον Όρος φυλλάτει την Ελλάδα.
Σπυρίδων Μοναχός Μικραγιαννανίτης 

Απόσπασμα άρθρου που έγραψε ο μακαριστός Γέροντας για τις «Αγιορείτικες μνήμες» (http://agioritikesmnimes.blogspot.gr)

6442 - Κοίμηση γέρ. Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτου

Tην ημέρα της μνήμης των Θεσσαλονικέων φωτιστών και ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τα ξημερώματα, η πόλη της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτισε για τι Μεγάλο Ταξίδι ένα ακόμη τέκνο της, για το οποίο δικαίως καυχάται. Η καλλικέλαδος και γεγονυία φωνή του γέροντος Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτου της Ι. Καλύβης των “Γερασιμαίων” θα υμνεί πλέον τα θεία μεγαλεία από τους χορούς της θριαμβεύουσας Εκκλησίας.

6441 - Упокојио се Старац Спиридон

6440 - Εκοιμήθη ο Γέροντας Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης


Προ μιας ώρας, στις 04.10 το πρωΐ, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Γέροντας Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης της Αδελφότητας του Υμνογράφου. Ας προσευχηθούμε, Ο Θεός να τον κατατάξει εις χώρα ζώντων.

6439 - Άγιος Νικόδημος, αρχιεπίσκοπος Πεκίου (†1325)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 11 Μαΐου