Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

6426 - Ο Πνευματικός της ερήμου Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης

 

Ο Αρχιμ. Χερουβείμ, Πνευματικός της Αδελφότητος των Θεοφιλαίων Αγίας Άννας μιλάει για την οσιακή βιοτή του μακάριου Γέροντα Ανθίμου Αγιαννανίτη του Πνευματικού της ερήμου.

6425 - Περιήγησις εις τας Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής χερσονήσου (1874)


Νικολόπουλος Γ. Α.,

Περιήγησις εις τας Ιεράς Μονάς του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής χερσονήσου


Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη
http://athoslibrary.blogspot.gr

6424 - Πνευματική επίσκεψη Καθηγούμενου οσίου Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρου


Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεσσαλονίκης στο Πανόραμα θα επισκεφθεί ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Γέροντας Χριστοφόρος την Παρασκευή 8 Μαΐου, όπου και θα τελέσει Θεία Λειτουργία. Το Σάββατο 9 Μαΐου θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού Μεγάρων. Επίσης ο Γέροντας Χριστοφόρος θα επισκεφθεί και θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Αίγινας στις 16 Μαΐου. Η επίσκεψη αυτή έχει χαρακτήρα προσκυνηματικό και εντάσσεται στην διατήρηση και ενίσχυση των πνευματικών σχέσεων των αγιορειτών πατέρων με τις εκτός Αγίου όρους μοναστικές αδελφότητες. 
http://www.diakonima.gr

6423 - Ηγούμενος Εφραίμ: «Η Εκκλησία να αξιοποιήσει επωφελώς το διαδίκτυο» (βίντεο)


Με ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ με θέμα: «Η μετάδοση του Θείου Λόγου μέσω του διαδικτύου» ολοκληρώθηκε η επίσημη έναρξη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθοδόξης Ποιμαντικής.
.......Ο Ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε στην πνευματική χρήση του διαδικτύου, αλλά και στην κατά Θεό αξιοποιήσή του για το καλό της Εκκλησίας.
.......Επίσης επικύρωσε τα λεγόμενα με συχνές αναφορές σε προφητικές ρήσεις που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του στον Άγιον Όρος, από φωτισμένους και άγιους γέροντες μεταξύ των οποίων ο νέος Όσιος Παϊσιος. Περισσότερα

6422 - Επίσημη έναρξη 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 1ου Διεθνές Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής "Ύδωρ Ζωής", που διοργανώνει το Ίδρυμα "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός".
.......Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε παρουσία πλειάδας Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών και συμμετεχόντων του συνεδρίου.
.......Την έναρξη έκανε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Περισσότερα