Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

6307 - Βίντεο από την Ανάσταση και τον Εσπερινό της Αγάπης στο ΒατοπαίδιΣτιγμές από την ακολουθία της Ανάστασης και τον Εσπερινό της αγάπης έτσι όπως εορτάστηκαν στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και παράδοση.

6306 - Πορφύριος Σιμωνοπετρίτης μοναχός, 1821: Άθως και Ανάσταση του Γένους
Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη: 
http://athoslibrary.blogspot.gr

6305 - Φωτογραφίες από την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Άγιο Όρος
Το βράδι της Αναστάσεως του Κυρίου,  όπως κάθε χρόνο, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Αγίου Φωτός με πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ του Γ΄ Λ/Τ Δάφνης σε μοναστήρια και σκήτες της Β.Δ. πλευράς του Αγίου Όρος. 
.......Δόθηκε έτσι για άλλη μια φορά το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου με την συνδρομή ανδρών και μέσων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

6304 - Η λιτανεία της αγίας εικόνας Άξιόν Εστιν (Ιουστίνου ιερομ. Σιμωνοπετρίτου)Η λιτανεία της αγίας εικόνας (Ιουστίνου ιερομ. Σιμωνοπετρίτου)

Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα γίνεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου πανηγυρική θεία Λειτουργία και ακολουθεί μεγαλοπρεπέστατη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας στα όρια της σκήτης των Καρεών «μετά σκήπτρων και Θείων εικόνων, λαμπαδοφορουμένων ιερέων και διακόνων, μετά μανουολίων και μετά της του σύμπαντος μοναχικού ομηγύρεως ψαλ­λόντων της λαμπράς τα μελλίρυτα άσματα και ευωχίαν παρακλήσεως εν ειθισμένοις τόποις ποιούμενων».
.......Η λιτάνευση και περιφορά της εικόνας γίνεται «διά την αγάπην την ιδικήν μας· ήτοι διά να αγιάζη τους οίκους μας· διά να ευλογή τους καρπούς μας· διά να διώκη κάθε βλαβερόν ζωύφιον από τους κήπους και αμπελώνας και δένδρα μας και τελευταίον, διά να καθαρίζη τον αέρα από κάθε νοσηράν αναθυμίασιν, και ούτω να ποιή αυτόν εύκρατον εις την υγείαν των σωμάτων μας».