Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

6266 - Ρωσικά σχέδια για το καθεστώς του Αγίου Όρους στα χρόνια των Βαλκανικών πολέμων (Gerd Lora)

Ψηφιοποιημένη εργασία
Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη 

6265 - Βίντεο από την Πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας - Αγρυπνία, 2015)Στιγμιότυπα από την Λιτάνευση της Ι. Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας και της Ι. Αγρυπνίας που ακολούθησε, στην Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, την Δευτέρα 20-1/2-2 προς Τρίτη 21/1/3-2 του έτους 2015.
Προεξάρχει της Ι. Πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ως προσκεκλημένος της Ι. Μονής και του αγίου Καθηγουμένου Αυτής, Αρχιμ. κ. Εφραίμ.
Συλλειτουργεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παντοκράτορος κ. Γαβριήλ.

6264 - Πρόγραμμα Ακολουθιών Μ. Εβδομάδας και Πάσχα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους κοινοποίησε προς τους Καρεώτες Γέροντες και τους ευλαβείς προσκυνητές, το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, οι οποίες θα τελεσθούν στον πάνσεπτο Ναό του Πρωτάτου.

6263 - Διαδρομές έργων τέχνης από τα μετόχια στις αθωνικές μονές

Ο Δρ Δημήτρης Λιάκος, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους μιλάει στο Θ΄Συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας για τα Αγιορειτικά Μετόχια, με θέμα: Διαδρομές έργων Τέχνης από τα μετόχια στις αθωνικές μονές κατά τη βυζαντινή και μετά την άλωση εποχή. Η μαρτυρία των πηγών και των αντικειμένων. Περισσότερα

6262 - Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο Βατοπαιδινός Πνευματικός Νεόφυτος Β΄
Φωτογραφίες του Γέροντα Νεόφυτου και της συνοδίας του: