Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

6203 - Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για το 2016, έτος εορτασμού της χιλιετούς παρουσίας τους στο Άγιο ΌροςΣυνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και καλλωπισμού των κτιρίων των καθιδρυμάτων που συνδέθηκαν ιστορικά με την παρουσία των Ρώσων στο Άγιο Όρος, ώστε να είναι έτοιμα για τους λαμπρούς εορτασμούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το 2016, όταν θα συμπληρώνουν, οι Ρώσοι, 1000 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Άθω.
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, απ’ όπου οι φωτογραφίες τις οποίες έβγαλα σήμερα, κατά την επιστροφή μου από το Άγιο Όρος.

6202 - Φωτογραφίες του Ιερού Λαυριωτικού Κελλιού του Τιμίου Προδρόμου στην Προβάτα6201 - Γέροντας Αλέξιος Ξενοφωντινός: «Από τον κήπο των αρετών της Παναγίας μας ας κόψει ο καθένας το άνθος που του χρειάζεται» (φωτογραφίες και βίντεο)

.......Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Καθηγούμενοι των Αγιορείτικων Μονών Ξενοφώντος και Παντροκράτορος, Γέροντες Αρχιμ. Αλέξιος και Αρχιμ. Γαβριήλ.
.......Μετά την Ακολουθία ο Γέροντας Αλέξιος, που εξαιτίας βαρύτατου κρυολογήματος δεν τέλεσε την Ακολουθία, απηύθυνε πνευματικούς και πατρικούς λόγους στους πιστούς, ανάμεσα στους οποίους και πολλά πνευματικά του παιδιά, που από νωρίς κατέκλυσαν τον όμορφο ενοριακό Ναό στο Χαλάνδρι. Περισσότερα

6200 - Πανηγυρική Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή ΞηροποτάμουΤων Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων αύριο 9/22 Μαρτίου στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ξηροποτάμου, το Καθολικό της οποίας τιμάται στη Μνήμη τους.
Απόψε τελείται πανηγυρική Αγρυπνία.

Σχετικό: