Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

6179 - Δημήτριος μοναχός Σαράβαρης


Δημήτριος μοναχός Σαράβαρης, 
κελλιώτης Ιβηρίτης (γ.1913)

Δημήτριος μοναχός Σαράβαρης,
κελλιώτης Ιβηρίτης (γ.1913)
(Φωτογραφία: Χρήστος Ζέγκος)

Φωτογραφίες: http://athosprosopography.blogspot.gr


6178 - Τίμησαν την Ι.Μ. Βατοπαιδίου για το φιλανθρωπικό έργοΤου Αιμίλιου Πολυγένη
Για τρίτη χρονιά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βραβεύθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, από την Ένωση Πολυτέκνων Ελλάδος.
Στην κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο "Ιντερκοντινένταλ" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους 800 πολύτεκνους αριστούχους φοιτητές που έλαβαν από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου το ποσό των 50.000 ευρώ.
Τον Καθηγούμενο Εφραίμ εκπροσώπησε ο Μοναχός Αρσένιος Βατοπαιδινός, ο μετέφερε σε όλους την ευλογία του, τονίζοντας ότι ο Γέροντας έπρεπε να βρίσκεται στο Μοναστήρι για την Πανήγυρη του Αγίου Ιωακείμ του Βατοπαιδίνου στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος.

6177 - Ηράκλειο: Με τιμές η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας «Η Φοβερά Προστασία»Θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά ως την ερχόμενη Δευτέρα

6176 - Περιγραφή του Ιερού Ναού του Πρωτάτου και των Καρυών από τον Ιωάννη Κομνηνό, σε Προσκυνητάριο του 1745


Προσκυνητάριον του Αγίου Όρους του Άθωνος / πρότερον μεν, παρά του Εξοχωτάτου Ιατρού Κυρίου Ιωάννου του Κομνηνού, και συγγραφέν, και εις τύπους εκδοθέν, νυν δε, πόνω και επιμελεία Ιγνατίου Ιεροδιακόνου Κεμίζου, του εκ Μονεμβασίας, διορθωθέν, μόνης της Ιεράς των Ιβήρων μονής, περιγραφείσης παρ' αυτού ακριβέστερον τε και διεξοδικώτερον, μετατυπωθέν δαπάνη του Πανοσιωτάτου, και Σεβασμιωτάτου Αγίου Προηγουμένου της αυτής ιεράς βασιλικής και πατριαρχικής των Ιβήρων μονής, Κυρίου Χριστοφόρου του εξ Ιωαννίνων.

6175 - Περιήγησις εις Άγιον Όρος, Δημητρόπουλος Γεώργιος
Ψηφιοποιημένο  βιβλίο
Πηγή: Αγιορειτική Βιβλιοθήκη