Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

6025 - Προσκυνηματικό ταξίδι του Μητροπολίτη Άρτης στο Άγιο Όρος (4 βίντεο)Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ' πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγ. Όρος από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου.
Φιλοξενούμενος από την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. κ. Εφραίμ, επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα, την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, το Ιερό Κελλίον του Αγ. Νικολάου Μπουραζέρη καθώς και το Ιβηρίτικο Κελλίον της Αγίας Άννης και τον Γέροντα αυτού Αρχιμ. κ. Αντίπα.

6024 - Σπάνια φωτογραφία του Αγίου Παϊσίου στο Κελλί του Τιμίου Σταυρού

Φωτ. ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

6023 - «Μητέρα του Θεού ημών»-Ψάλει Χορός Αγιορειτών Πατέρων

Στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους η Θεοτόκος κατέχει κεντρική θέση. Η Εκκλησία ανέκαθεν τιμούσε την Θεοτόκο Μαρία και αυτό φαίνεται στον ύμνο του ιερού ευαγγελίου «ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί» και στην άλλη ευαγγελική διατύπωση «μακαρία η κοιλία η βαστασασά σε και μαστοί ούς εθήλασας». Από την πρώτη αποστολική εποχή το πρόσωπο της Παναγίας κατέχει ύψιστη θέση μεταξύ των Αγίων και τιμώντας ως «Τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ». Ο δογματικός Πατήρ της Εκκλησίας Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός θα διατρανώσει: «Θεοτόκος κυρίως και αληθώς την αγίαν Παρθένον κηρύττομεν. Ως γαρ Θεός αληθώς ο εξ αυτής γεννηθείς, αληθής Θεοτόκος η τον αληθινόν Θεόν εξ αυτής σεσαρκωμένον γεννήσασα.» Περισσότερα

6022 - Ιερομόναχος Κοδράτος Καρακαλλινός (1859 – 13/02/1940)
.......754 - Σαν σήμερα, το 1940, κοιμήθηκε ο Προηγούμενος Κοδράτος Καρακαλλινός (1859 – 13/02/1940)


6021 - Όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης (†1199)
Αγιορείτης Άγιος
Mνήμη 13 Φεβρουαρίου