Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

5938 - Η αγιορείτικη ψαλτική ως βίωμα και προσευχήΟ γέροντας του Κελλίου Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης Δαμασκηνός μιλάει για τον χαρακτήρα και το ήθος της ψαλτικής στο Άγιον Όρος και για τις αναμνήσεις του από τον μακαριστό γέροντα Δοσίθεο Κατουνακιώτη τον αόματο, ο οποίος έψελνε και έκλαιγε.

5937 - Ο άνθρωπος που βγάζει από τη ζωή του τον Θεό


Ο άνθρωπος, που βγάζει από τη ζωή του το Θεό, εύκολα καταντάει να ψάχνει για παρηγοριά και ικανοποίηση σε κάποια υποκατάστατα της αληθινής πίστης. Πελαγωμένοι σήμερα οι άνθρωποι στα αδιέξοδα και στα προβλήματά τους, εύκολα παγιδεύονται στις σκοτεινές παγίδες του πονηρού, του εχθρού της σωτηρίας μας. Και αντί να βρουν λύτρωση, πέφτουν σε χειρότερο μπλέξιμο και σε μεγαλύτερη ταλαιπωρία. 
Γέροντας Γαβριήλ Διονυσιάτης

5936 - Ό Άγιος Παΐσιος για την σχέση ανθρώπου και ζώων

.......
.......Όταν ένας άνθρωπος επανέρχεται στην κατάσταση προ της πτώσεως, τα ζώα τον πλησιάζουν ξανά χωρίς φόβο.

5935 - Στο Άγιο Όρος με τον φακό του Ilia Da

Όμορφες φωτογραφίες από πρόσφατο προσκύνημα στο Άγιο Όρος δημοσιεύει στη σελίδα του ο φίλος Ilias Da  (https://www.facebook.com/ilias.da

5934 - Ιεραπόστολος Κοσμάς Γρηγοριάτης (1/4/1942 – 27/1/1989)

Στις 1 Απριλίου 1942 στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, στο χωριό Θεοδόσια του Κιλκίς γεννιέται ο πρωτότοκος υιός του κ. Δηµήτρη και της κ. Δέσποινας Ασλανίδη, ο Ιωάννης. Λόγω της πολιτικής αστάθειας των χρόνων εκείνων, η οικογένεια Άσλανίδη φεύγει από το χωριό και εγκαθίσταται μόνιμα το 1947 στον συνοικισμό Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο μετά ο Ιωάννης άρχισε να πηγαίνει σχολείο. Το 1954 τελειώνει το Δημοτικό Σχολείο και στρέφεται προς τις τέχνες για να βοηθήσει τη δοκιμασμένη απ’ τη φτώχεια πολύτεκνη οικογένειά του.                       

5933 - Οσιομάρτυρας Ιωνάς ο Αθωνίτης


Οσιομάρτυρας Ιωνάς ο Αθωνίτης

Πηγή φωτογραφίας:
http://athosprosopography.blogspot.gr

Διαβάστε τον βίο του:

5932 - Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Άγιο Όρος. Φωτογραφίες από επισκέψεις τουΣυμπληρώνονται σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2015, επτά χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στο Άγιο Όρος.