Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

5898 - Η εικόνα που δίνεται ως Ευλογία από τον τάφο του Οσίου Παϊσίου στη Σουρωτή

Στους προσκυνητές που επισκέπτονται το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή, στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του άρτι αγιοκαταταχθέντος Οσίου Παϊσίου, δίδεται ως ευλογία η εικόνα δίπλα. 
Πρόκειται για έργο που αγιογραφήθηκε από τις αδελφές του Ιερού Ησυχαστηρίου και με το οποίο ιστορείται η αγιασμένη μορφή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη. 
Ας σημειωθεί ότι οι φιλότεχνες αδελφές της Μονής, όταν ήταν εν ζωή ο Άγιος Γέροντας και με υπόδειξή του, ιστόρησαν τις μορφές του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Αγίας Ευφημίας και του Αγίου Αρσενίου. 
Ας είναι η ευλογία σε όλους όσους επισκέπτονται τον αγιασμένο του τάφο και ζητούν τις προς Κύριον πρεσβείες του, αλλά και σε όσους για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν εκεί και να πάρουν ως αντίδωρο το ιερό εκτύπωμα της μορφής του Οσίου Παϊσίου.

5897 - Ρήματα Ζωής: Είναι εντροπή...

Είναι εντροπή, είναι αμαρτία, ημείς οι Έλληνες να περιμένωμεν να μας ειρηνεύσουν εκείνοι τους οποίους εξημερώσαμεν, να ρυθμίσουν τα οικιακά μας οι ξένοι. 

Γέροντας Γαβριήλ  Διονυσιάτης (1886-1983) 
http://www.pemptousia.gr

5896 - Που ψηφίζουν οι Μοναχοί του Αγίου ΌρουςΜε βάση τους εκλογικούς καταλόγους του δήμου, όπου έβγαλαν αστυνομική ταυτότητα, μπορούν να ψηφίσουν οι μοναχοί.
Κάλπες δεν στήνονται στην Αθωνική Πολιτεία, που περιλαμβάνει 20 Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα, με περίπου 1.650 μοναχούς.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν έξω από το Όρος, στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα των δήμων όπου είναι εγγεγραμμένοι
Οι μοναχοί που θέλουν μπορούν να βγουν έξω αλλά ποτέ δεν επιτρέπει η Ιερά Κοινότητα να στηθούν κάλπες μέσα στο Άγιον Όρος.
Παλιά απαγορευόταν, σήμερα έχουν δικαίωμα, με το νόμο, να συμμετάσχουν στις εκλογές, αλλά δεν πάει κανένας...
Αποσπάσματα άρθρου του Βασίλη Παπαναστασούλη στην Ελευθεροτυπία, παραμονές των Ευροεκλογών του 2014.

5895 - Με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και τη σημερινή εορτή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού

5894 - Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ο εξ Άρτης (†1556)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 21 ΙανουαρίουΔιαβάστε τον βίο του Αγίου:

Σχετικά:

5893 - Ο Βατοπαιδινός Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος (14ος αι.)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 21 Ιανουαρίου

Διαβάστε τον βίο του Αγίου: 
610 - Όσιος Νεόφυτος ο Προσμονάριος (14ος αι.)

5892 - Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας (21 Ιανουαρίου)Διαβάστε εδώ: