Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

5885 - Κατανυκτικά Θεοφάνεια στη Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους5884 - Η Αγιορειτική Εστία στο Βελιγράδι σε έκθεση φωτογραφίας με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη ΒοκοτόπουλουΤο Σάββατο 31 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βελιγραδίου η Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου.
Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η Αγιορειτική Εστία και το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους Βελιγραδίου, με τη συμμετοχή της Σερβικής Ακαδημίας, του Δήμου Βελιγραδίου και του Ιδρύματος Φίλων της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
Στο μήνυμα του με την ευκαιρία των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
«… Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκη με τον Δήμο Βελιγραδίου και τους φορείς της πόλης, εμπλουτίζεται με την παρουσία και τις δραστηριότητες της Αγιορειτικής Εστίας.

5883 - Θεοφάνεια στο Ιερό Χιλιανδαρινό Κελλί Γέννησης της Θεοτόκου, ΜαρουδάΔείτε εδώ:

5882 - Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους
Στις 19/01/2015 που σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο εορτάζονται τα Άγια Θεοφάνεια η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Ξενοφωντος του Αγίου Όρους, έγινε στη θάλασσα από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, παρουσία των προσκυνητών που έφθαναν στο Περιβόλι της Παναγίας με το πρωϊνό καράβι Αγία Άννα.

5881 - Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης. Αφήγηση Ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη (με ρωσικούς υπότιτλους). Старец Паисий Святогорец5880 - Τοιχογραφία του Αγίου Παϊσίου στο ΒελιγράδιΗ τοιχογραφία βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος στο Βελιγράδι.
Πηγή: http://spc.rs
Ευχαριστώ nemanja jonic (Hilandar.info)