Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

5862 - Όσιε του Θεού ΠαΐσιεΤου Β. Χαραλάμπους

Βίον φωτοειδή ηκολούθησας
την ανείκαστον ζωήν επόθησας
Όσιε του Θεού Παΐσιε.

Την ματαίαν δόξαν κατεφρόνησας
δια τούτο την ακένωτον δόξαν
παρά του Παντοκράτορος Θεού έλαβες.

Πάντων χωρισθείς
και πάσι συνηρμοσμένος
τοις θλιβομένοις πλουσίως δέδωκας
ολοκάρδιον στοργήν.

Ως πυρ φλογιζόμενος όλος
ικέτης προς Θεόν γέγονας Όσιε.

Χάριν  έλαβες παρά Θεού
Όσιε του Θεού Παΐσιε
δια τούτο ικέτης γενού
προς τον γλυκύτατον Ιησούν
ίνα του γνόφου απαλλαγώμεν
οι κοπιώντες κακοίς.

5861 - Ο Άγιος Παΐσιος για την μετεμψύχωση


- Γέροντα, πώς μερικοί άνθρωποι, ακόμη και μορφωμένοι, πιστεύουν στην μετεμψύχωση;
- Η μετεμψύχωση βολεύει τους ανθρώπους, και ειδικά τους αθέους, τους απίστους. Είναι η μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου. Τους κρατά ο διάβολος στην ζωή της αμαρτίας, με τον λογισμό ότι η ψυχή έρχεται και ξανάρχεται σε αυτόν τον κόσμο.
«Ε, και αυτήν την φορά αν δεν πετύχης, τους λέει ο διάβολος, θα ξαναρθής στην ζωή και θα πετύχης την επόμενη φορά. Και αν πάλι δεν πετύχης, θα ‘ρθης, θα ξαναρθής, θα εξελιχθής…»!

5860 - Ο Φιλαδελφείας Μελίτων στον "Φιλελεύθερο" Κύπρου για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ 
"ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" 14.01.2015
Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνήλθε χθες στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποδέχθηκε ομόφωνα εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μοναχό Παΐσιο Αγιορείτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η μνήμη του Αγίου Παϊσίου θα τιμάται στις 12 Ιουλίου, ημέρα της κοιμήσεως του. 
Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, μέλος της Κανονικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δήλωσε στον «Φ» ότι ο Γέροντας Παΐσιος είχε από χρόνια καθιερωθεί ως Άγιος στην συνείδηση του πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.«Ό,τι και να πεί η μετριότητα μου είναι πολύ λίγο για ένα Άγιο άνθρωπο , ο οποίος τίμησε τον Ορθόδοξο μοναχισμό και την Εκκλησία του Χριστού. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς αγίους ασκητές του 20ου αιώνα», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μελίτων.

5859 - Μοναχός Ιώβ Δοχειαρίτης. Ανεπαύθη προσευχόμενος την 15η Ιανουαρίου 1989


5858 - Συνάντηση με τον Άγιο Παΐσιο λίγο πριν την κοίμηση του


του Αριστείδη Βικέτου
Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων, μέλος της Κανονικής Επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ο  καθηγητής Ιστορίας  της Ορθόδοξης Θεολογίας και Δογματικής στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Μαρτζέλος, ο οποίος από το Μάιο του 1994 μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 διετέλεσε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, καταθέτουν  την εμπειρία, που βίωσαν με τον Άγιο, από προχθές Γέροντα Παΐσιο, λίγο πριν από την κοίμηση Του.


5857 - Αγιότητα και θαύματα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ο Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέας Σκήτης Παΐσιος μοναχός, μιλάει για τον άγιο Παΐσιο, τα θαύματά του και την οσιακή βιοτή του. 
http://www.pemptousia.gr

5856 - Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς (1633-1714)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 15 Ιανουαρίου