Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

5849 - Μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα στον Άγιο του λαού, τον Αγιορείτη Άγιο Παΐσιο


Με αισθήματα χαράς, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, πληροφορήθηκε πριν από λίγο, την αγιοκατάταξη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Παΐσίου του Αγιορείτου! Οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας έως εσχάτου της γης, πως η Αγία Ορθόδοξος Μητέρα Εκκλησία, επικυρώνοντας την συνείδηση του πληρώματος Της, κατέταξε εις τις Αγιολογικές δέλτους τον νέο Άγιο. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, χωρίς να χειραγωγηθεί από τις επιπόλαιες φωνές, ξαφνικά και χωρίς καμία ανακοίνωση προέβει στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος που δικαίως μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο Άγιος του λαού!
Ο Όσιος Παΐσιος κατά κόσμον  Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της αγιοτόκου Καππαδοκίας το 1924 από ευσεβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την  Ευλαμπία. Μαζί με τα άλλα 8 αδέλφια του και λίγο μετά την βάπτιση του από τον επίσης Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, βαδίζοντας τον σκληρό δρόμο της προσφυγιάς, μετέβησαν αρχικώς στον Πειραιά και στην συνέχεια στην Κέρκυρα και στην Κόνιτσα όπου και εγκαταστάθηκαν. 

5848 - Νέος Αγιορείτης Άγιος, ο Γέροντας Παΐσιος!Η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε την εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Όσιον μοναχόν Παϊσιον Αγιορείτην.
Το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνλθεν, π τν προεδραν τς Α. Θ. Παναγιτητος, γία καί ερά Σύνοδος ες τήν τακτικήν συνεδρίαν ατς σήμερον, Tρίτην, 13ην ανουαρίου 2015, πρός ξέτασιν τν ν τ μερησί διατάξει ναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ ατήν, γία καί ερά Σύνοδος: α) μοφώνως ποδεχθεσα εσήγησιν τς Κανονικς πιτροπς νέγραψεν ες τό γιολόγιον τς ρθοδόξου κκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον γιορείτην καί β) προτσει τς Α. Θ. Παναγιτητος, το Οκουμενικο Πατριρχου κ. κ. Βαρθολομαου, διά ψφων κανονικν ξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. ρχιμανδρίτην κ. Ερηναον βραμίδην, διακονοντα ν Παρισίοις, Βοηθόν πίσκοπον παρά τ Σεβασμιωτάτ Μητροπολίτ Γαλλίας κυρί μμανουήλ, πό τόν τίτλον τς πλαι ποτ διαλαμψσης πισκοπς Ρηγίου.
ν τος Πατριαρχείοις, τ 13 ανουαρίου 2015

5847 - Φωτογραφίες των αρχών του 20ου αιώνα: Η τράπεζα της Ι. Μ. Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο ΌροςΗ Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος βρίσκεται στην δυτική πτέρυγα, απέναντι από την είσοδο του Καθολικού. Αποτελεί ανεξάρτητο ορθογώνιο κτήριο μέσα στην αυλή και ανεγέρθηκε το 1893. Είναι εντυπωσιακά ευρύχωρη και μπορεί να εξυπηρετήσει χίλια περίπου άτομα. Το εσωτερικό της τράπεζας φέρει αγιογραφίες ρώσων ζωγράφων.


5846 - Θαυμαστά γεγονότα με τον Γέροντα Χαράλαμπο Κομποσχοινάhttp://apantaortodoxias.blogspot.gr

Διαβάστε για τον Γερο Χαράλαμπο:

5845 - Όσιος Μάξιμος Καυσοκαλύβης (†1365)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 13 Ιανουαρίου