Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

6008 - Αγρυπνία αυτή την ώρα στο Βατοπαίδι. Άγει τα ονομαστήριά του ο Ηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ




Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.
Της πανηγυρικής αγρυπνίας προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος., ο οποίος το πρωί θα προεξάρχει και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Την ημέρα αυτή άγουν τα ονομαστήριά τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου Προηγούμενος Εφραίμ.

Χθές, Κυριακή του Ασώτoυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος μίλησε για την παραβολή του Ασώτου στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΣΤΟΡΙΑ11/2/15, 11:12 π.μ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ''ΑΞΙΕ'' ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ..
    ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/15, 5:19 π.μ.

    Προς τον διαχειριστή: Δεν γνωρίζω αν είστε κάποιος από τους βατοπαιδινούς (π.χ. ο "Κώστας Αντωνίου" ή ο "Ευτύχιος Παπαδόπουλος"), κάποιος που τα παίρνει από τους βατοπαιδινούς ή απλά κάποιος που τον θέλγει το κοσμικό, ελευθεριάζον, αλαζονικό, επιδεικτικό, σκοταδιστικό, σεκταριστικό και αποκρυφιστικό πνεύμα της συγκεκριμένης αδελφότητας και των αδελφοτήτων που συνδέονται με αυτούς, και ούτε με νοιάζει. Στο κάτω-κάτω είναι αδιάφορο το τι ακριβώς από τα παραπάνω είστε. Πάντως, μια μέρα όλο αυτό το πανηγύρι αυτού του κόσμου θα έχει τελειώσει και εσείς θα δώσετε λόγο στον Θεό που συμπαραταχθήκατε με τους ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδασκάλους που νοθεύουν και διαστρέφουν το Ευαγγέλιο. Δεν μπορείτε να τα έχετε καλά και με τον Θεό και με τον διάβολο, όσο και να παίζετε το κομποσκοίνι σας με κροκοδείλια δάκρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανώνυμε, Παναγιώτη Τ., το σχόλιό σας απευθύνεται σε λάθος παραλήπτη. Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και απειλείτε συνεχώς, όσους δεν ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις σας, πως κινδυνεύουν την Φοβερά ώρα της Κρίσεως. Αφού γνωρίζετε τα Κριτήρια, ξαναδιαβάστε τις αναρτήσεις σας, όσο είναι καιρός, και προβληματισθείτε με τα γραφόμενα σας. Μου είναι λίγο δύσκολο να φαντασθώ πως οι τοποθετήσεις σας, απέναντι στους άλλους, οδηγούν στην ατραπό που επιθυμείτε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/15, 7:07 μ.μ.

    Εγώ είμαι ο παράλογος και αυτός που τρομοκρατεί τον κόσμο από το 1980 και νωρίτερα με ψευτοπροφητείες για όσους δεν δέχονται να γίνουν οπαδοί μου και "κορούλες" μου; Ή μήπως ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή