Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

5827 - Το Όρος που δεν ξέχασα ποτέ (2ο μέρος)


kappadokisgr

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει σοβαρό θέμα. 3:38-3:43. Σε βιβλίο διάβασα ότι το προσκυνητάρι υπήρχε ήδη, για κάποιο άλλο θαύμα (δεν θυμάμαι) που έγινε σ' εκείνο το σημείο. Στο όραμα ο Τίμιος Πρόδρομος είπε στην Ηγούμενο ότι: "Αυτόν που θα δείτε να περνάει μπροστά από το προσκυνητάρι, την ώρα που θα βγείτε με Μανουάλια και Εξαπτέρυγα κ.α. είναι Πατριάρχης." Αυτό συμβαίνει σε πολλά θέματα. Κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές. Ετσι δίνουμε όπλα στους εχθρούς να λένε: "Πότε λέτε αλήθεια, για τα θαύματα και τα γεγονότα;"
    Όταν πριν λίγο καιρό ήρθε η Εικόνα "Άξιον Εστίν" στη Θεσσαλονίκη, κάποιος έγραψε στο διαδίκτυο ότι όλα ήταν αγγελικά. Όλοι είχαν κατάνυξη και συγκίνηση και προσεύχονταν. Γνωρίζω περίπτωση μάνας με παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας (στην γέννα δεν οξυγωνόθηκε ο εγκέφαλος, που σημαίνει ότι φαίνεται από μακρυά ότι το παιδί έχει πρόβλημα) ζήτησε να πάρει προτεραιότητα και σχεδόν όλοι διαμαρτυρήθηκαν. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ο πονηρός να άφηνε έτσι αυτό το προσκύνημα, χωρίς να προκαλέσει διαβολές διάφορες. Πως γράφεις ότι όλα είναι ήρεμα και ησυχα και αγγελικά;
    Εγώ όταν πήγα να προσκυνήσω, η οχλαγωγία μου θύμισε παζάρι και όχι προσκύνημα. Επαναλαμβάνω, βάζει ο πονηρός την ουρά του, είναι και η πολυκοσμία και δεν ξέρω τι άλλο. Οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση.
    Ο Χριστός είναι αλήθεια. Ακόμα και οι Απόστολοι έκαναν κάποια ατοπήματα. Είχαν στιγμές ανθρώπινης αδυναμίας που δεν αποκρύφτηκαν. Δεν αναφέρει στα Ευαγγείλα ότι ήταν όλοι καλοί και λογικοί και συνετοί και σώφρονες.
    Το κακό έχει παραγίνει. Σε κάθε θαυμαστό και ιστορικό γεγονός δουλεύει πολύ σπασμένο τηλέφωνο. Κι εμείς οι Έλληνες το 'χουμε κι αυτό. Όταν δεν ακούμε ή δεν καταλαβαίνουμε κάτι, το συμπληρώνει ο απόλυτος συγγραφέας, σοφός, αγιος,... Εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/15, 9:08 μ.μ.

    δεν ξέρω τι ατέλιες μπορει να βρει ο κάθε τελειος που σχολιάζει πάντως το φιλμάκι το εχω δει από κοντα και είναι συναρπαστικο οσες φορες και να το δω. Παρε την γλυκειά γευση Αγιου Ορους που σου δίνετε και βρες λιγη ωφέλεια τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή