Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

5709 - Φωτογραφίες της αδελφότητας του κελλιού του Δαβίλλα

5708 - Ζωντανά στον υπολογιστή το συνέδριο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό-Φιλοθεϊτη


Παρακολουθήστε ζωντανά από την pemptousia.tv την έναρξη του θεολογικού συνεδρίου για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στη Θεσσαλονίκη, απόψε στις 6.00 το απόγευμα. Θα μεταδοθούν επίσης αύριο η πρωινή και η απογευματινή συνεδρία, καθώς επίσης και η λήξη των εργασιών σου συνεδρίου και η ανακοίνωση των θεολογικών συμπερασμάτων.

5707 - Η Παναγία οικονόμησε … Όρος 2014 (Μέρος 8)Μετάσταση Ευαγγελιστού Χριστού ηγαπημένου
Υιού βροντής, Υιού εκλεκτού Μάνας Αειπαρθένου.
Αναστενάζει ο Γέροντας και   έλεος ικετεύει
Τον κόσμο που τόσο νοιάζεται βλέπει  να κινδυνεύει…
Παίρνουμε ευχή απ του Ιώβ τα χέρια που ευλογούνε.
Τα βάσανα κι η υπομονή αλλού θα ανταμειφθούνε!
Ψέλνει κι αυτός και υμνολογεί το όνομα Κυρίου…
Βγαλμένος απ τα γράμματα του Βιβλικού χωρίου!

5706 - Η λειτουργική ζωή στο Άγιον Όρος. Ομιλία του Αγιορείτη Ιερομονάχου Αντύπα.......Στο πλαίσιο των μαθημάτων Λειτουργικής και Κατηχητικής & Χριστιανικής Παιδαγωγικής, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, μίλησε στους φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Αντύπας από το Ιβηρίτικο Κελλί της Αγίας Άννης. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Η λειτουργική ζωή στο Άγιον Όρος».

5705 - Όσιος Άνθιμος ο διά Χριστόν σαλός (†1867)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 9 Δεκεμβρίου

Γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας και τα πρώτα του χρόνια τα έζησε με πολλή ευλάβεια και προσήλωση στις Ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας. Νέος νυμφεύθηκε και κατόπιν χειροτονήθηκε Ιερεύς. Μετά τον θάνατο της συζύγου του ήλθε στο Άγιον Όρος, περί το 1830, κι έγινε μοναχός στη μονή Σίμωνος Πέτρας.