Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

5672 - Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για τον Γέροντά του, τον Ιωσήφ τον ΗσυχαστήΟ Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για το έργο του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. 
Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 13:00, στην εκπομπή «Θεανθρώπινη Σοφία»

5671 - Χιλιάδες πιστών στην Πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριό τουΓραφείο ειδήσεων Amen.gr
Με αθρόα συρροή χιλιάδων πιστών, εορτάστηκε φέτος η Πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μίλεσι Ωρωπού, το Μοναστήρι που ίδρυσε με τους κόπους Του ο ίδιος ο Γέροντας Πορφύριος.
Σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, τελέστηκε η δεύτερη πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου, μετά την περυσινή απόφαση αγιοκατάταξης Του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στον Όρθρο και τη Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ενδεικτικό της μεγάλης προσέλευσης των πιστών είναι, ότι την ώρα της χοροστασίας του Σεβασμιωτάτου στον Όρθρο, το Καθολικό ήταν σχεδόν πλήρες από το εκκλησίασμα.

5670 - Ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο του Αγίου ΌρουςΕίχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα αναδρομική έκθεση με κεντρικό θέμα της το Άγιο Όρος  στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας στην Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα καλειδοσκόπιο, όπως προκύπτει και από τον τίτλο της, που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δημιουργών, θεμάτων, τεχνοτροπιών και «ιστοριών», που συνθέτουν την πιο εντυπωσιακή όσο και αποκαλυπτική απόπειρα να δοθεί στους ξένους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ιδίως, αλλά και στο ευρύ κοινό, μια «έντονη γεύση», της πολιτιστικής, πνευματικής, αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικής παρακαταθήκης, που επί 10 αιώνες τώρα λαμπρύνει στον Άθωνα.

5669 - Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης (†2 Δεκεμβρίου 1991)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 2 Δεκεμβρίου

5668 - Η 2α Δεκεμβρίου ημέρα κοίμησης τεσσάρων σύγχρονων οσιακών μορφώνΜία μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ορθοδοξία μας. Κατά συγκυρία ευτυχή, η Εκκλησία μας τιμά την ημέρα κοίμησης 4 σύγχρονων οσιακών μορφών.
Ας δούμε εν συντομία τα κεντρικότερα σημεία της αγίας βιοτής των: