Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

5578 - Ο αγιορείτης ιερομόναχος Διονύσιος ο εκ Φουρνά και το εικονογραφικό του εργαστήριο. Οι νεώτερες έρευνες.

Παταπίου μοναχο Καυσοκαλυβίτου
Βιβλιοθηκαρίου Σκήτης Καυσοκαλυβίων γίου ρους,
Διδάκτορος ριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

γιορείτης ερομόναχος Διονύσιος κ Φουρν
καί τό εκονογραφικό του ργαστήριο.
Ο νεώτερες ρευνες.
Ο τοιχογραφίες το Κυριακο τς σκήτης Καυσοκαλυβίων

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της μελέτης ΕΔΩ

5577 - Η αξία των συγχρόνων ΓερόντωνΠού βρίσκεται η αξία των συγχρόνων Γερόντων, όπως του π. Σωφρονίου, π. Πορφυρίου, π. Παϊσίου και άλλων; Είναι οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι αποδεικνύουν, ότι ο Χριστιανισμός είναι αληθινός και ότι μπορεί να βιωθεί. Είναι ανάγκη να το δούμε αυτό, όσοι πιστεύουμε, διότι συνήθως βλέπουμε ότι δυσκολεύονται οι γύρω μας κι εμείς οι ίδιοι, να βιώσουμε το Χριστιανισμό. Και σε στιγμές αγωνίας ή μεγάλου αγώνα διερωτάται ο άνθρωπος; «Είναι δυνατό να εφαρμοστούν τα λόγια του Χριστού;»

5576 - Παραλειπόμενα της έκθεσης «Άθως – τα Χρώματα της Πίστης» του Στράτου Καλαφάτη (βίντεο)

5575 - «Αγιότητα και Νέοι» από τον Βατοπαιδινό Γέροντα Εφραίμ σε Αθηναίους νέους και νέεςΘερμή, σεμνή και συγκινητική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στον ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ οι νέοι του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.
Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από νέους και νέες όχι μόνο από την ενορία της Αγίας Σοφίας αλλά και από όμορες περιοχές της Αθήνας που προσήλθαν για να ακούσουν το ζεστό και παρηγορητικό λόγο του Γέροντος.
Στο καλωσόρισμα ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, υπεύθυνος του Νεανικού έργου της ενορίας, ευχαρίστησε τον ηγούμενο για την αιφνιδιαστική ανταπόκριση και αποδοχή της προσκλήσεως σε διάρκεια μόλις λίγων ημερών από την αποστολή της.

5574 - Όσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ (1722-1794)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 15 Νοεμβρίου

Διαβάστε τον βίο του Αγίου: