Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

5569 - Συγκίνηση στην εκδήλωση της Ιεράς Μονής ΒατοπαιδίουΚΑΡΑΒΕΛ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ 
Με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά (1714-2014), πατριάρχη Αλεξανδρείας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel εκδήλωση προς τιμή του αγίου.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από νωρίς, από Μητροπολίτες, Επισκόπους, κληρικούς, υπουργούς, βουλευτές και απλό κόσμο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του με συγκινητικά λόγια.

5568 - Με νέα μορφή η σελίδα της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου στο διαδίκτυο


5567 - Αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη

Κάτω από το φιλάνθρωπο πετραχείλι του αναπαύτηκαν μυριάδες ανθρώπων. Καθοδηγήθηκαν από το λόγο του το συνετό, το θεοφώτιστο, χιλιάδες οικογενειάρχες σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Ήταν ταυτόχρονα και πατέρας και μάνα. Με την αυστηρότητα και τη συγκατάβαση, την κατανόηση και τη στοργή. Να σε βοηθήσει να σηκωθείς από κει που έπεσες και να προχωρήσεις.
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου
Εσπερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

5566 - Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς - Η ωφέλεια της ΕξομολογήσεωςΔύο μεγάλα αγαθά προκαλεί η εξομολόγηση σ’  εκείνον ο οποίος εξομολογείται. Ένα, φέρνει την άφεση των αμαρτημάτων του. Άλλο, γίνεται ισοστάσιος με τους μάρτυρες και δικαίους. Στο πρώτο, ότι φέρνει την άφεση των αμαρτημάτων, όλη η θεία Γραφή, Παλαιά και Καινή, είναι γεμάτη, αλλά δύο τρεις μαρτυρίες μόνον θα σας φέρουμε, και τις πολλές ας τις παραλείψουμε.
Δέχθηκε ο αρχιτελώνης Ζακχαίος τον Κύριό μας στο σπίτι του, άνθρωπος αμαρτωλός, όπως έλεγαν, όσοι τον έβλεπαν: «Και όταν το είδαν, όλοι γόγγυζαν πολύ, λέγοντας: «Στην οικία αμαρτωλού άνδρα εισήλθε, για να έχει κατάλυμα» (Λουκ.19,7). Και αμέσως εξομολογήθηκε· πως αν έκανε συκοφαντίες και πήρε ξένα δικαιώματα, να τα επιστρέψει τετραπλάσια. Τί ωφελήθηκε με αυτό ο αμαρτωλός Ζακχαίος; Δικαιώθηκε. «Σήμερα έγινε σωτηρία σ’ αυτό το σπίτι».

5565 - Οσιομάρτυς Δαμασκηνός (†1681)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 13 Νοεμβρίου

Διαβάστε τον βίο του Αγίου: