Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

5453 - Η τιμία χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον ΒύρωναΓια την Romfea.gr, Χρήστος Ασημακόπουλος
Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου η υποδοχή της τιμίας χείρας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον Βύρωνα.
Συγκεκριμένα ο Ιερομόναχος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης μετέφερε από τα Τρίκαλα το τίμιο χέρι της Αγίας, στο Μετόχι της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.
Εκεί το τίμιο λείψανο υποδέχθηκε ο οικονόμος του Ιερού Μετοχίου, Γέροντας Μύρων Σιμωνοπετρίτης παρουσία δεκάδων πιστών της περιοχής.
Στη συνέχεια στο Καθολικό του Μετοχίου τελέστηκε ιερά παράκληση, ενώπιον του τμήματος του τιμίου σταυρού και της αριστεράς χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

5452 - Ο μακαριστός Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης μιλάει για τη Θεοτόκο την Αθωνίτισσα στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας


Ο μακαριστός Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης μιλάει  για τη Θεοτόκο την Αθωνίτισσα, την προστάτιδα των Αγιορειτών Πατέρων και όλων των Χριστιανών.
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 13:00, στην εκπομπή «Θεανθρώπινη Σοφία».

5451 - Ρήματα Ζωής: Το γνώθι σαυτόν και η Θεία Χάρις
Ερώτησα πολλές φορές και τον γερο-Ιωσήφ πως έφτασε σ’ αυτήν την κατάσταση. Λέει: «Να σου πώ. Εβάθυνα τόσο πολύ στο “γνώθι σαυτόν”. Τί είσαι σύ; Τίποτες, ούτε ένα σκουλίκι δεν είσαι. Τίποτε. Ήρθε η χάρις, σε σήκωσε, έγινες άγγελος· έφυγε η χάρις, εγύρισες εν αυτώ». Ναι, αλλά δεν μου λες, πως μπορούμε να προσελκύσουμε τη χάρη;
Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

5450 - Δοξολογία για την Εθνική Εορτή στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου


Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή και επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς αγωνισαμένων και ευκλεώς πεσόντων κατά τους νικηφόρους Εθνικούς αγώνας του 1940.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους:

5449 - Πλήθος πιστών στην ομιλία του Αγιορείτου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου στην Λαμία

Πλήθος πιστών κατέκλισε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου με θέμα «Διδαχές και θαύματα του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου».
Τον Αγιορείτη Ιερομόναχο παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Εφόρου και Προστάτιδος του Αγίου Όρους,  την παρουσία του στην Λαμία. 

5448 - Ομιλία με θέμα: «Οσίου Πορφυρίου: Θεραπευτική Παιδαγωγική», στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Πειραιώς.Στο πλαίσιο των εορτασμών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 7.15μ.μ., θα ομιλήσει ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κρουσταλλάκης με θέμα: «Οσίου Πορφυρίου, Θεραπευτική Παιδαγωγική».
Ο κ. Γεώργιος Κρουσταλλάκης είναι ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έζησε από πολύ κοντά το βίο και την προσωπικότητα του Γέροντος Πορφυρίου. Με πολύ αγάπη και συγκίνηση θα μιλήσει για τις παιδαγωγικές απόψεις του Γ. Πορφυρίου, την αντιμετώπιση που είχε απέναντι στους ανθρώπους, το διορατικό και προορατικό του χάρισμα που βοήθησε και παρηγόρησε χιλιάδες ψυχές.
Ο π. Πορφύριος υπήρξε πνευματικός Πατέρας των νέων ανθρώπων και σύμβουλος της οικογένειας, σε μια εποχή που διακρίνεται για την αντιπαιδαγωγικότητα και την παθογένειά της. ΄Ηταν άνθρωπος που έζησε στην περιοχή του θαύματος και εκφράστηκε με τη θεία «τρέλα».
Έλεγε συχνά ο Γέροντας: