Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

5426 - Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Παναγία την ΠαραμυθίαΆγιος Δημήτριος | Αιμίλιος Πολυγένης 
Παρουσιά χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της "Παναγίας της Παραμυθίας" (πιστό αντίγραφο) από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Την εικόνα μετέφερε από το Άγιον Όρος ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Γέροντας Εφραίμ, συνοδευόμενος από πατέρες της Μονής.
.......Η τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ΗΡΩΟ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπόλη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

.......Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.
.......Στην υποδοχή παρέστησαν το ιερατείο, η Δημοτική Αρχή, Παραδοσιακοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς του Δήμου.
.......Τιμές απέδωσε Στρατιωτικό άγημα, Στρατιωτική Φιλαρμονική και η Φιλαρμονική του Δήμου.
.......Επίσης ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με Σταρτιωτικό όχημα και αμέσως τοποθετήθηκε σε ειδικό χώο εντός του Ιερού Ναού προς προσκύνηση.
Διαβάστε την συνέχεια:

5425 - Ομιλία του Μάρκου Καμπάνη στο Καίμπριτζ σχετικά με τη δουλειά του που σχετίζεται με το Άγιον ΌροςΟ ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΙΜΠΡΙΤΖ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ στα πλαίσια της έκθεσης «Μύθοι, μνήμες, μυστήρια, πως ανταποκρίνονται οι καλλιτέχνες στο παρελθόν»
Από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Νοεμβρίου η έκθεση που επιμελείται ο Roger Wollen φιλοξενείται στο Μουσείο Κλασσικής Αρχαιολογίας . και στο Wolfson College του Cambridge.. Ο Μ.Καμπάνης συμμετέχει με έργα κυρίως από τη σειρά "Το Μουσείο των Δέντρων", ενώ τον Οκτώβριο έχει προσκληθεί να δώσει εκεί δύο ομιλίες σχετικές με το έργο του.
22 Οκτωβρίου, 1 μμ  Wolfson College, με θέμα την δουλειά του που σχετίζεται με το Άγιον Όρος.

5424 - Ο Γέρων Αρτέμιος ο ΝεοσκητιώτηςΆλλος αστήρ παμφαέστατος εις τον χορόν των αγίων πατέρων και πάσης αγαθής μνείας άξιος είναι ο μακάριος γέρων Αρτέμιος, εκ της καλύβης των Αγίων Αρχαγγέλων πεπροικισμένος μετά νηπτικής αθωότητος και συνεχιστής της ακριβούς πατερικής παραδόσεως. Μαζί με την αυστηρότητα του βίου του είχε και πολλήν υπομονήν, ιδίως εις τον ένα εκ των δύο του υποτακτικών, ο όποιος ημέλει των μοναχικών του καθηκόντων και τον εστενοχώρει με τα θελήματά του και τας απροσεξίας του.

5423 - Ο Αγιοπαυλίτης Πατριάρχης Αντιοχείας στο Άγιο Όρος. Μια προσευχή για τον αδελφό...Για τη σωτηρία του αδελφού του, μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος απήχθη τον Απρίλιο του 2013 από ένοπλους αντάρτες στη Συρία και έκτοτε η τύχη του αγνοείται, έρχεται να προσευχηθεί στο Αγιον Ορος ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Ι΄.
Τα δύο αδέλφια εκάρησαν μοναχοί στη Μονή Αγίου Παύλου, με τον ηγούμενο της οποίας Παρθένιο και την εκεί αδελφότητα διατηρούν πολύ στενές σχέσεις.