Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

5408 - Μύρων Σιμωνοπετρίτης: «Η μετάνοια ως αρχή της πνευματικής ζωής».......Ομιλία με θέμα: «Η μετάνοια ως αρχή της πνευματικής ζωής» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι στα πλαίσια των λαμπρών εορτασμών "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2014".
Ομιλήτης ήταν ο Ιερομόναχος Μύρων Σιμωνοπετρίτης, Οικονόμος του Ιερού Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στον Βύρωνα.

5407 - Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους στην Ν. ΕρυθραίαΜε αισθήματα ευφροσύνης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη της Νέας Ερυθραίας, υποδέχθηκε την Τίμια χείρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προερχόμενη από την Ιερά και Σεβασμία Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
.......Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι Ιερομόναχοι π.Γρηγόριος και π. Σπυρίδων και το υποδέχθηκε στο Σπίτι του Αθλητισμού, ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, οι Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Άρχοντες της πόλης. Με λιτανευτική πομπή, το ιερό λείψανο έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος, όπου ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, ο οποίος αφού ευλόγησε τους παρευρισκομένους. το εναπέθεσε για προσκύνημα, σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο. Η μεταφορά, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.  
Περισσότερα

5406 - π. Σεραφείμ Δημόπουλος, ο Ιεραπόστολος και Πτωχοτρόφος των ημερών μας. Οι σχέσεις του με το Άγιον Όρος και τον Γέροντα Παΐσιο.Βιογραφικά
Ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος γεννήθηκε το ετος 1937 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη. Ήταν δεύτερος από επτά αδέλφια και στην βάπτισή του ωνομάσθηκε Χρηστός. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από την Σμύρνη και είχε μακρινή συγγένεια με τον Εθνομάρτυρα και Ιερομάρτυρα άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης. Ανατράφηκε με αρχές χριστιανικές. Φάνηκε από νωρίς η αγάπη του προς την Εκκλησία και η κλίση του για την Ιερωσύνη, καθώς και η προτίμησή του για την ασκητική ζωή.
Από μικρός είχε ζητήσει από τους γονείς του ξεχωριστό δωμάτιο. Η μητέρα του του έδωσε, αλλά απεφάσισε να κοιμάται μαζί του στο ίδιο δωμάτιο. Τότε της παρουσιάστηκε η Παναγία στον ύπνο και της είπε: «Άφησέ τον να αγωνίζεται». Έκτοτε ο μικρός Χρήστος μπορούσε να προσεύχεται τα βράδια ανενόχλητος.

5405 - Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό-Φιλοθεΐτη, στον Άγιο Κοσμά ΑμαρουσίουΤην Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην ενορία του Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, με θέμα: «Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα». Η ομιλία γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά στον ομώνυμο ενοριακό ναό, υπό τον γενικότερο τίτλο: «Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά το κόσμημα του κόσμου».

5404 - Κοιμήθηκε ο Γέροντας Γερμανός ΣιμωνοπετρίτηςΚοιμήθηκε ο 62χρονος Ιερομόναχος Γερμανός Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με βαρειά ηπατική βλάβη, μετά από κατανάλωση μανιταριών. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

5403 - Η Παναγία Παραμυθία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής

Πανηγυρική υποδοχή της ιεράς εικόνος «Παναγία Παραμυθία» (πιστού αντιγράφου) από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 17:30 έμπροσθεν της πλατείας Ηρώων του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής (Μπραχάμη) στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου και οδού Ανδρέα Παπανδρέου. Το ιερό σέβασμα της Παναγίας Παραμυθίας συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

5402 - Σαν σήμερα: «…σχηματισμός εξ εκατόν περίπου συμμοριτών και συμμοριτισσών εισέβαλον δια του Ισθμού νύκτωρ εις το Άγιον Όρος και έφτασεν εις την Πρωτεύουσαν αυτού Καρυάς χωρίς να γίνει αντιληπτός» Γαβριήλ Διονυσιάτης