Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

5343 - Ρήματα Ζωής: Που μας βοηθάει η αγάπη;Ουδέν άλλο δύναται τόσον να βοηθήση και κατευνάση τον θυμόν και όλα τα πάθη, όσον η αγάπη προς τον Θεόν και πάντα συνάνθρωπον. Με την αγάπην ευκόλως νικάς παρά με τους άλλους αγώνας.

Γέροντάς Ιωσήφ Ησυχαστής

5342 - «Ορθοδοξία ή θάνατος». Το γνωστό σύνθημα του θρησκευτικού φανατισμού στην Ελλάδα και τα θύματά του.«Ορθοδοξία ή θάνατος» μεγαλοστομούν ακόμη και σήμερα οι σχισματικοί καταληψίες των κτηρίων της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους…
.......Το σύνθημα αυτό αναγράφεται σε πινακίδα της παραθαλάσσιας όψης της μονής Εσφιγμένου και βρίσκεται επάνω σε μαύρο μπαϊράκι στην ίδια μονή, η οποία τελεί υπό κατάληψη από σχισματικούς. Συν τω χρόνω, το σύνθημα αυτό απέκτησε δημοσιότητα, μέσω της έντεχνης χρήσης του σε ανοιχτές συγκεντρώσεις νεοζηλωτών και παλιοημερολογιτών εναντίον του πάπα Ρώμης, εναντίον συγκεκριμένων βιβλίων, εναντίον της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών κλπ. Επίσης, απέκτησε εμπορικότητα, η οποία αποδεικνύεται από την πώληση και διαφήμιση ειδών με την σφραγίδα του συνθήματος αυτού… Διαβάστε την συνέχεια: 

5341 - Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου


Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου
της Γοργοϋπηκόου
1η ΟκτωβρίουΘαυμαστά γεγονότα στην Αμερική
Ο Δοχειαρίτης Μοναχός Απολλώ, γνωστός ραδιοερασιτέχνης του Αγίου Όρους, δημοσίευσε τον Ιανουάριο του 2011 στο διαδικτυακό περιοδικό των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών "5-9 Report" (http://5-9report.gr), άρθρο στο οποίο αναφέρει θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν στην Αμερική με την βοήθεια της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

5340 - Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης (†1360)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 1η Οκτωβρίου