Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

5295 - Πανήγυρις στο Ιερό Χιλανδαρινό Κελλί Γενέσιον της Θεοτόκου Μαρουδά (φωτογραφίες)        
.......Σύμφωνα με το Αγιορειτικό τυπικό έγινε απόψε ο Εσπερινός της Πανηγύρεως του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Κελλί «Μαρουδά.» Παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητος, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, συνοδευόμενος από τους Επιστάτες Μοναχό Ευθύμιο Ζωγραφίτη και Γέροντα Εφραίμ Κωνσταμονίτη και τον Διοικητή του Α.Τ. Καρεών.  Εφημέριος ήταν ο Ιερομόναχος Παλαμάς από την Ιερά Κουτλουμουσιανή Σκήτη και έλαβαν μέρος οι Ιερομόναχοι: Μακάριος και  Παύλος του Κελλιού Μαρουδά,  Δοσίθεος Χιλανδαρινός, Γαβριήλ Εσφιγμενίτης, Συμεών Σταυρονικητιανός, Δημήτριος Πλουμής και οι Ιερείς Ιωάννης Αναστασίου και Σταμάτιος Κωνσταντινίδης. Στον Εσπερινό παρέστησαν και πολλοί προσκυνητές φίλοι του Κελλιού από όλη την Ελλάδα. Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου Μοναχός Ιάκωβος Ιβηρίτης, ο Μοναχός Νικόλαος Τριγωνάς και ο Γέρων Επιφάνιος Μυλοποταμινός. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα για όλους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αύριο το πρωί θα γίνει Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα,  Μεθεόρτιος Εσπερινός και Κτιτορικό Μνημόσυνο.

5294 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος          

.......Το Άγιο Όρος γιορτάζει αύριο τη Γέννηση της Θεοτόκου (8/21 Σεπτεμβρίου). Πανηγυρίζει η Νέα Σκήτη και πολλά Κελλιά και Καλύβες. Απόψε γίνεται Αγρυπνία σε όλες τις Ιερές Μονές και άλλα μεγάλα Καθιδρύματα.