Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

5255 - Και μνημόσυνα αλλά και Πανηγύρια στο ΒατοπαίδιΣήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους το δεκαετές μνημόσυνο για τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ' και τους αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς οι οποίοι τον συνόδευαν στην επίσκεψή του στο Άγιον Όρος την 11η Σεπτεμβρίου 2004.
Αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:30 το απόγευμα θα αρχίσει η Πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Ζώνης η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.
Της εορτής θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Λεοντουπόλεως (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ.κ. Γαβριήλ ενώ θα συμπροσεύχονται άλλοι δύο αρχιερείς από την αλλοδαπή αλλά και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους αρχιμ. Χριστοφόρος.

5254 - Η ενορία ως επί το αυτό ευχαριστιακή σύναξις των Χριστιανών ενός τόπου (Αρχ. Γεώργιος Καψάνης Γρηγοριάτης, †2014)Στην ενορία δεν συνάγονται Χριστιανοί από διάφορα μέρη αλλά από τον συγκεκριμένο χώρο και τόπο, που περιβάλλει τον ενοριακό Ναό. Στην ενορία τους οι Χριστιανοί ενός τόπου εκκλησιοποιούνται. Ενώνονται πνευματικά, αδελφώνονται, ώστε στις καθημερινές τους σχέσεις να ζουν ως αδελφοί εν Χριστώ και μέλη της Εκκλησίας.
Στην καθημερινή ζωή άλλωστε δημιουργούνται μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν σε μια γειτονιά, περιοχή, συνοικία, προβλήματα επικοινωνίας, εχθρότητες, ανταγωνισμοί, ψυχρότητες, απόσταση και δυσκολία κοινωνίας. Στον Ναό της ενορίας κατά τις εκκλησιαστικές συνάξεις ο κάθε ένας μπορεί να ξαναδή τον συντοπίτη και συνενορίτη του Χριστιανό, ως εν Χριστώ αδελφό, να ξαναπούν καλημέρα, να ζεσταθούν οι καρδιές. Αυτός είναι ο λόγος που στην ενορία πρέπει να συνάγωνται όχι Χριστιανοί από διαφορετικά μέρη αλλά από τη γειτονιά που συζούν καθημερινά.

5253 - Οπτικοακουστική ξενάγηση σε όλα τα αθωνικά Ιερά Καθιδρύματα, από το Κε.Δ.Α.Κ., στο περίπτερο της 79ης Δ.Ε.Θ.ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΤΟ Κε.Δ.Α.Κ. ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΗΝ  79η Δ.Ε.Θ
ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣTΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον του κοινού
Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, (ΝΠΔΔ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εποπτεύεται από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) συμμετέχει και φέτος -συστεγαζόμενο με το ΥΜΑΘ- στην 79η ΔΕΘ.

5252 - Καλή σχολική χρονιά! Να βλέπετε το παιδί σαν «αετό του πνεύματος» και όχι «σαν πουλερικό, για το κοτέτσι του συστήματος» (Αρχιμ. Βασίλειος Ιβηρίτης, Προηγούμενος Ιεράς Μονής Ιβήρων)