Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

5239 - Yδροστρόβιλος ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου ΌρουςYδροστρόβιλος ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους
Οι φωτογραφίες είναι του Μοναχού Θεολόγου Λαυριώτη

5238 - Η υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στην πόλη του ΣοχούΜε θρησκευτική κατάνυξη και παρουσία πλήθους προσκυνητών  από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στην πόλη του Σοχού.
«Με βαθειά κατάνυξη, σεβασμό κι αγάπη, υποδεχόμαστε σήμερα τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, που φυλάσσεται στην κιβωτό της Ορθοδοξίας το Άγιο Όρος και ειδικότερα στη Μονή Δοχειαρίου.

5237 - Πρόγραμμα πανήγυρης Γέννησης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο ΣοχόΜε κάθε επισημότητα και τηρώντας το τελετουργικό, οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους μεταφέρουν εδώ και 12 χρόνια την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από το Αγιον Ορος στο μετόχι της μονής τους, στην «Παναγία Θεοσκέπαστος» Σοχού.

5236 - Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης (†2014): Μακάρι να υπερβάλλω, να λαθεύω, να λέω ψέματαΘα εισέλθω ήμερα στο θέμα μου δίχως προλόγους και περιστροφές. Τον απεριόριστο θαυμασμό μας επικεντρώνουμε σε μια λογία καθηγήτρια, που για το σπουδαίο έργο της προήχθη σε γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
Πρόκειται για τη διανοουμένη κυρία Δραγώνα, η οποία, σε μία από τις μελέτες της, τους ήρωες του 1821 χαρακτηρίζει ως “κατακτητές” που υποτίμησαν το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Η θέση της στο υπουργείο συγκεκριμένα είναι ως ειδικής γραμματέως εκπαιδευτικού σχεδιασμού εκπαίδευσης ελληνοπαίδων. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Ο Τύπος ασχολούμενος μαζί της αναφέρει ότι έχει πλούσια δραστηριότητα και τʼ ανθελληνικά της πιστεύω είναι παλαιά. Από δεκαετίας περίπου πρωτοστατεί, λέγουν, στον ονομαζόμενο διεπιστημονικό διάλογο ελλήνων και τούρκων κοινωνικών επιστημόνων.