Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

5235 - Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης: Η μέλλουσα Κρίση- Γέροντα, πως εξαγνίζεται η ψυχή;
- Όταν ο άνθρωπος εργασθή τις εντολές του Θεού, κάνη δουλειά στον εαυτό του και καθαρισθή από τα πάθη, τότε ο νους φωτίζεται, φθάνει σε ύψος θεωρίας, και η ψυχή λαμπρύνεται και γίνεται όπως ήταν πρίν από την πτώση των Πρωτοπλάστων. Σε τέτοια κατάσταση θα βρίσκεται μετά την ανάσταση των νεκρών. Μπορεί όμως ο άνθρωπος να δη την ανάσταση της ψυχής του πριν από την κοινή ανάσταση, αν καθαρισθή τελείως από τα πάθη. Το σώμα του τότε θα είναι αγγελικό, άυλο, και δεν θα νοιάζεται για τροφή υλική.
- Γέροντα, πως θα γίνη η μέλλουσα Κρίση;
- Στην μέλλουσα Κρίση θα αποκαλυφθή σε μια στιγμή η κατάσταση του κάθε ανθρώπου και μόνος του καθένας θα τραβήξη για ‘κει που είναι. Καθένας θα βλέπη σαν σε τηλεόραση τα δικά του χάλια και την πνευματική κατάσταση του άλλου. Θα καθρεφτίζη τον εαυτό του στον άλλον και θα σκύβη το κεφάλι και θα πηγαίνη στην θέση του.

5234 - Αναμνήσεις από τον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο ΚαψάνηO Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ μιλάει για τον μακαριστό Γέροντα της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου π. Γεώργιο Καψάνη, κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα.

5233 - Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στερέωσε την αργία την Κυριακής


Ο αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, μιλάει για την στερέωση της αργίας της Κυριακής από τον Άγιο Κοσμά.

Δείτε το βίντεο:

5232 – Κυκλοφορεί από τα ΕΛ.ΤΑ. η 3η σειρά γραμματοσήμων του 2014 για το Άγιο ΌροςΤα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν και φέτος, για 7η χρονιά, την έκδοση συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων για το Άγιο Όρος, με στόχο να προβάλλουν την ιστορική ορθόδοξη παράδοσή μας και να αναδείξουν τους μοναδικούς θησαυρούς που φυλάσσονται ανά τους αιώνες στο Περιβόλι της Παναγίας.
Για το 2014 επέλεξαν το θέμα: Άγιον Όρος Άθω «Κεντήματα». Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η 3η σειρά με 5 γραμματόσημα τα οποία απεικονίζουν:
Επιγονάτιο 18ου αι., από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου (0,30€)
Επιτραχίλιο Ακαθίστου 16ου αι., από την Ι.Μ. Σταυρονικήτα (0,40€)
Ποδέα του Καλλινίκου 1627, από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας (0,72€)
Επιμανίκιο 18ου αι., από την Ι.Μ. Καρακάλλου (1,00€)
Αήρ 19ου αι., από την Ι.Μ. Φιλοθέου (1,50€)
Δείτε τα γραμματόσημα: