Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

5231 - Βίντεο από την αεροδιακομιδή των δύο τραυματιών πυροσβεστών από την Ι.Μ Χιλιανδαρίου Αγίου Όρους

Στην δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία  βίντεο απο την αεροδιακομιδή τραυματιών, από την περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος που έγινε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

5230 - Την Πατριαρχική ευλογία έλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αρχιμ. Χριστοφόρος

Α. Θ. Παναγιότης Πατριάρχης, δέξατο ες κρόασιν τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Χριστοφόρον, νέον Καθηγούμενον τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Γρηγορίου, ὑποβαλόντα σέβη καί λαβόντα τήν Πατριαρχικήν εὐλογίαν ἐπί τῇ ἀναλήψει τῆς Ἡγουμενίας. 

5229 - Γνώστης της ελληνικής γλώσσας και οδηγός σε όχημα πυρασφάλειας της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου ο Μοναχός ΑθανάσιοςΜε επιστολή τους οι Μοναχοί της Χιλιανδαρινής αδελφόττας αποχαιρετούν τον νεώτερο αδελφό τους Αθανάσιο ο οποίος βρήκε χθες τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να βοηθήσει δύο πυροσβέστες των οποίων το όχημα έπεσε σε χαράδρα του Αγίου Όρους.
Αν γνωρίζει κάποιος την σερβική γλώσσα, ας μας στείλει την μετάφραση.
Την φωτογραφία μου έστειλε ο Silvio Cluci (στη θέση του οδηγού ο μ. Αθανάσιος)
Σχετικά:

5228 - Ηχογραφήματα π. Δανιήλ Κατουνακιώτη


Στην μακρά παράδοση των αγιορειτών ψαλτών κατατάσσεται και ο π. Δανιήλ της συνοδείας των Δανιηλαίων στα Κατουνάκια, η οποία εξασκεί το διακόνημα της ψαλμωδίας. Επί σειρά ετών διακονεί το ψάλσιμο σε αγρυπνίες και κρατά ζωντανή την παράδοση του αγιορείτικου ύφους.

5227 - Η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα - Όσιος Πορφύριος ΚαυσοκαλυβίτηςΗ αγάπη προς τον Χριστό δεν έχει όρια, το ίδιο και η αγάπη προς τον πλησίον. Να εκτείνεται παντού, στα πέρατα της γης. Παντού, σε όλους τους ανθρώπους.
Θα σας το πω μ’ ένα παράδειγμα. Ήταν ένας ασκητής κι είχε δύο υποτακτικούς. Προσπαθούσε πολύ να τους ωφελήσει και να τους κάνει καλούς. Είχε, όμως, την ανησυχία αν όντως προχωρούν στην πνευματική ζωή, αν προοδεύουν κι αν είναι έτοιμοι για τη Βασιλεία του Θεού. Περίμενε ένα σημάδι γι’ αυτό απ’ τον Θεό, αλλά δεν έπαιρνε καμία απάντηση. 
Κάποια ημέρα θα γινόταν αγρυπνία στην εκκλησία μιας άλλης σκήτης που απείχε πολλές ώρες απ’ τη δική τους. Έπρεπε να γίνει πορεία μες στην έρημο. Έστειλε τους υποτακτικούς του απ’ το πρωί, ώστε να φθάσουν νωρίς, για να τακτοποιήσουν την εκκλησία, κι ο Γέροντας θα πήγαινε τ’ απόγευμα.

5226 - Αγρυπνία απόψε στην Ι.Μ. Φιλοθέου για τον Ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό- τον ΦιλοθεΐτηΓιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο η Ιερά Μονή Φιλοθέου στη Μνήμη του Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, του Φιλοθεΐτη (24.8/6.9).
Απόψε πραγματοποιείται Αγρυπνία πρωτοστατούντος του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Ναθαναλ, Καθηγουμένου της Ι. Μ. Ιβήρων και αύριο θ' ακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 
Υπενθυμίζεται πως λόγω των εκτεταμένων εργασιών συντηρήσεως του Αρχονταρικίου – Ξενώνος,  ο αριθμός των φιλοξενουμλενων θα είναι περιορισμένος. 

Σχετικά: