Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

5162 - Φωτογραφίες από το κτιτορικό μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου



Κτιτορικό μνημόσυνο τελέστηκε χθές το απόγευμα (19/6 Αυγούστου) στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου η οποία εόρτασε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Των ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαμψάκου κ. Μακάριος και παρευρέθηκε και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.
Το εσπέρας η ιερά Επιστασία επισκέφτηκε τη μονή σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση.

5161 - Αγωνία για το μοναχό που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους



Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους όπου από χθες αγνοείται ένας μοναχός ύστερα από την ανατροπή της βάρκας στην οποία επέβαινε.
.......Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας στην περιοχή θα πλεύσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξοπλισμένου με ειδικά ραντάρ για υποθαλάσσιες έρευνες.
.......Οι Αγιορείτες παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών ενώ όσοι γνωρίζουν την περιοχή του ατυχήματος κάνουν λόγο για «θάλασσα με ισχυρά ρεύματα».

5160 - Εσφιγμενοφρένεια



Η «ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΦΡΕΝΕΙΑ» 
ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΥΦΛΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στη σημερινή εποχή η πληθώρα πληροφοριών και γνωμών προκαλεί σύγχυση, ενώ συχνά παρατηρείται κάποιες ισχυρά προβαλλόμενες απόψεις να απέχουν από την αλήθεια. Αυτό μαρτυρά πως είναι σήμερα ιδιαίτερα αναγκαίο αυτό που η Λογική επιτάσσει: η εις βάθος εξέταση ισχυρισμών και δεδομένων, πριν την εξαγωγή κρίσης, τουλάχιστον για τα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος εκάστου. Εν θέματι, πολλάκις και από πολλές πηγές σκέψης και πληροφόρησης έχει επισημανθεί η τεχνητή δημιουργία εντυπώσεων από μέρους των σχισματικών καταληψιών της ιεράς μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους και εις βάρος του πιστού λαού.