Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

5065 - Πανήγυρις των Αγίων Διονυσίου και Μητροφάνους στην Μικρή Αγία Άννα (53 φωτογραφίες)Κατά το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου (8 και 9 με το παλ. ημερολόγιο) πανηγυρίστηκε στην Μικρά Αγία Άννα στο Άγιο Όρος η μνήμη των αγίων Διονυσίου του Ρήτορος και Μητροφάνους του Πνευματικού, που είναι οι προστάτες της περιοχής.
Η αγρυπνία τελέστηκε στον ομώνυμο ιερό ναό στο σπήλαιο των αγίων Πατέρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ στη θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

5064 - Η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου στο Άγιο Όρος και συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου (1990)


5063 - Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου

Την θείαν Εικόνα σου, εκ Παλαιστίνης ημίν, 
ο Σάββας ο ένθεος, ην Τριχερούσαν Αγνή, 
καλούμεν μετήνεγκεν, ήνπερ Χιλανδαρίου, 
η Μονή κεκτημένη, ύμνον σοι Θεοτόκε, 
αναμέλπει βοώσα. 
Χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου.

Αγρυπνία για την αυριανή εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσας, 12/25 Ιουλίου, απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου.Σχετικά:

5062 - Ο γραμματέας της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Κονγκό, μιλά για τον τρόπο που βιώνεται η Ορθοδοξία από έναν Αφρικανό νέο σήμερα


Ο θεολόγος κ. Γρηγόριος Mukenge, γραμματέας της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Κονγκό, μιλά αποκλειστικά στην «Πεμπτουσία», για τον τρόπο που βιώνεται η Ορθοδοξία από έναν Αφρικανό νέο σήμερα.
Σχετικά: