Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

4986 - Φωτογραφίες από τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων σε μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου ΌρουςΕορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο Ιερόν Μετόχιον της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους στην Άρτα.
Την Δευτέρα το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την Τρίτη το πρωί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το κηρυκτικό λόγο εκήρυξε ο π. Δημήτριος, Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, ομιλώντας για το βίο και το έργο των Αγίων Αναργύρων. Ευχήθηκε, κλείνοντας, ο αγώνας των Αγίων να εμπνεύσει όλους μας, ώστε να μετατρέψουμε την ανθρώπινη φιλαυτία και τα τέκνα αυτής -φιλοχρηματία, φιληδονία, φιλοδοξία- σε ανιδιοτελή αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

4985 - Έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος για τη Θεία ΚοινωνίαΠάντοτε πρέπει να είναι έτοιμος κανείς αλλά, όταν πρόκειται να κοινωνήσει, καλά είναι να κάνει κάτι περισσότερο από τα πνευματικά που κάνει συνήθως, για να ετοιμασθεί καλύτερα…..
Η καλύτερη προετοιμασία είναι η ταπεινή αντιμετώπιση, η συντριβή, το φιλότιμο.
Για την Θεία Κοινωνία δεν προετοιμάζεται κανείς αλλάζοντας τα ρούχα και πλένοντας τα δόντια. Το κυριότερο είναι να εξετάσει τον εαυτό του. να δει:  Αισθάνεται την Θεία Κοινωνία ως ανάγκη; Είναι τακτοποιημένος; Μήπως υπάρχει κάτι που τον εμποδίζει από την Θεία Κοινωνία και δεν το έχει εξομολογηθεί;

4984 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες τον Ιούλιο