Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

4956 - Αρχή Αγρυπνίας απόψε στο Πρωτάτο (φωτογραφία)

Αποκλειστική φωτογραφία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου και του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Συμεών Διονυσιάτη, ενώ κατευθύνονται από το Ιεροκοινοτικό Μέγαρο προς τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου αυτή την ώρα τελείται η Αγρυπνία σε ανάμνηση του θαύματος της παραδόσεως του Αρχαγγελικού προς την Υπεραγία Θεοτόκο Ύμνου «Άξιον Εστί».

4955 - Φωτογραφίες της Ιεράς Παντοκρατορινής Σκήτης Προφήτη Ηλία, στο Άγιο Όρος


Η Σκήτη του Προφήτη Ηλία βρίσκεται δυτικά της κυρίαρχης Μονής του Παντοκράτορος, σε απόσταση 40΄ απ' αυτή και σε υψόμετρο 140 μ., σε θέση αμφιθεατρική και με θέα προς την θάλασσα.
Ιδρύθηκε το 1759 από τον Ρώσο μοναχό Παϊσιο Βελιτσόφσκυ. Λίγο αργότερα κτίσθηκαν μεγάλα οικοδομήματα και ο μεγαλοπρεπής κεντρικός ναός. Από τα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί, ξεχωρίζει ένα θαυμάσιο αρτοφόριο, σταυροί, άμφια κ.α. Η Σκήτη είναι εξάρτημα της Ι. Μονής Παντοκράτορος. (Φωτ.: Νίκος Λουπάκης)

4954 - Αγρυπνία απόψε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου


Απόψε στις 9 θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, σε ανάμνηση του θαύματος της παραδόσεως του Αρχαγγελικού προς την Υπεραγία Θεοτόκο Ύμνου «Άξιον Εστί».
.......Των λατρευτικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.