Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

4868 - Ο Γέροντας Μωυσής μιλά για τα αδιάβλητα πάθη του Χριστού

.......Ο μακαριστός Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης, που κοιμήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Πεμπτουσία, μιλά για την ανθρώπινη φύση του Χριστού και για την αγιότητα του ανθρώπου.

4867 - Όσιος Πορφύριος: Πνευματικός Πατέρας και Χαρισματικός Παιδαγωγός
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:
«Όσιος Πορφύριος: Πνευματικός Πατέρας και Χαρισματικός Παιδαγωγός»  
την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ.  
στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατρ. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, έναντι Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου).  
Θα μιλήσει ο Ομ. Καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης.  

4866 - Ημερίδα για τον μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη

Μέ εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου το απόγευμα, στό Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο καί στό πλαίσιο των Κ´ Παυλείων, η ημερίδα γιά τόν μακαριστό Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη.
Την ημερίδα παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Παύλος Σταματάς, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων Βεροίας.
Ο π. Παύλος στην εισαγωγή του, μίλησε γιά τήν φωτισμένη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος να προβάλλει στίς εκδηλώσεις των Παυλείων σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας μας, πού αναδείχθηκαν πνευματικές πυξίδες της σύγχρονης κοινωνίας.

4865 - Βίντεο από την επίσκεψη Χιλιανδαρινών Μοναχών στη Ρωσία

Ο αγαπητός φίλος Nemanja Jonic (http://www.hilandar.info)  μου έστειλε τις διευθύνσεις που ακολουθούν και στις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε video από την επίσκεψη Χιλιανδαρινών Μοναχών, με επικεφαλής τον Ηγούμενο Αρχιμ. Μεθόδιο στη Ρωσία, όπου μετέφεραν τον Τίμιο Σταυρό της Μονής, λείψανα Σέρβων Αγίων και αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσσης.

4864 - Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο