Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

4803 - Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, για τον Γυμνασιάρχη του Λυκούργο ΚάππαΧαιρετισμός Αρχιμανδρίτη κ.Εφραίμ Καθηγουμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην Εκδήλωση προς τιμήν του κ. Λυκούργου Κάππα.
Χαιρετίζομεν την πρωτοβουλίαν επιλέκτων μελών του Σωματείου Λευκονοίκου δια να τιμηθή ο κ. Λυκούργος Κάππας, ο οποίος ετίμησεν εις το πρόσωπόν του την γενέτειράν του.
Χρηματίσαντες και ημείς μαθηταί του σεβαστού και λίαν αγαπητού κ. Κάππα αισθανόμεθα την ανάγκην ίνα εξάρωμεν την άοκνον φροντίδα αυτού εις τον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.

4802 - Η Αγιορειτική Εστία δίπλα στον δοκιμαζόμενο Σερβικό λαόΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΣΧΟΥΣΑ ΣΕΡΒΙΑ
Η Αγιορειτική Εστία, οι συνεργάτες και οι φίλοι συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που έπληξε την γειτονική μας Σερβία προκαλώντας καταστροφές χειρότερες από εκείνες των βομβαρδισμών του 1999.
Συγκεντρώνουμε ρουχισμό και τρόφιμα που διατηρούνται με προτεραιότητα τα παιδιά.

4801 - Αγιορείτικη Κελλιώτικη κηροπλαστική (φωτογραφίες)Του Πανταζή Μιτελούδη
Το κερί είναι ένα από τα προϊόντα της κυψέλης που είναι στενά συνδεδεμένο με την αγιορείτικη παράδοση. Εδώ και αιώνες, τα κελλιώτικα κεριά κατασκευάζονται από την πιο φυσική πρώτη ύλη, το κερί μέλισσας, σε πείσμα των  κεριών παραφίνης που εμείς οι κοσμικοί αποκαλούμε κεριά. Άλλωστε, συμβολικά, το κερί είναι μία μικρή θυσία στο θεό και συμβολίζει τη φλόγα της πίστης και το φως του Χριστού μας.

4800 - Σαν σήμερα, 10/23-5-1875, κοιμήθηκε ο τελευταίος Έλληνας Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος, ο από Δράμας Γεράσιμος