Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

4736 - Τίμιο Ξύλο και Ιερά Λείψανα από την Ι.Μ. Χιλανδαρίου στην ΡωσίαΓράφτηκε από την Romfea.gr
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, θα μεταφερθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr στην Ρωσία.
.......Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της Διπλής Ιεράς Σύναξης του Αγίου Όρους, μετά από αίτημα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

4735 - Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Αγίου Ακακίου στην Καλύβη του στα ΚαυσοκαλύβιαΕικόνες από την φετινή πανήγυρη της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ακακίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων.
Κυριακή των Μυροφόρων, 4 Μαΐου 2014.

4734 - Ανέκδοτη Ακολουθία και Παρακλητικός Κανόνας του Παϊσίου του Αγιορείτου


Δημοσιεύουμε για πρώτη φορά την ανέκδοτη Ακολουθία και τον Παρακλητικό Κανόνα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ποίημα του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ.
Τα σχετικά αρχεία για ανάγνωση και εκτύπωση βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο στον δικτυακό τόπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

4733 - Η προετοιμασία για τον θάνατο (Αρχιμ. Σωφρόνιος του Έσσεξ)Είναι φυσικό, επειδή όλοι σας γερνάτε και προσβάλλεσθε από ασθένειες, να ετοιμάζεσθε επίσης για το αναπόφευκτο. Να ετοιμάζεσθε όμως εορταστικά, σαν να ετοιμαζόμαστε για τη μεγαλύτερη στιγμή της επίγειας υπάρξεώς μας και όχι με αίσθημα απογνώσεως και αχαριστίας.
Οφείλουμε να ζούμε το κάθε πάθημα όχι μόνο ως προσωπικό μας, αλλά ως συμμέτοχοι των παθημάτων όλης της ανθρωπότητος. Με την πείρα των δικών μας παθημάτων γνωρίζουμε τη ζωή του κόσμου, ζούμε την τραγωδία ολόκληρης της ανθρωπότητος, διευρύνουμε τη συνείδησή μας ως τα πέρατα του κόσμου αυτού, ως την υπέρβαση των περάτων αυτών, ως την κατάκτηση του Απείρου. Τα παθήματα μπορούν να αποβούν νέα γέννηση, ανώτερη από την πρώτη, αν τα ζούμε όχι ως ατομικά μας, αλλά ως Αποκάλυψη γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στον κόσμο.