Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

4688 - Ο Γέροντας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, μαγειρεύει για το φιλόπτωχο του Ι. Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης (video)

4687 - Φωτογραφίες από την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας στη Ν. ΠεντέληΤην Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας υποδέχθηκαν οι πιστοί στην Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης.
Το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 το απόγευμα το Ιερατείο του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μέλη της Διοίκησης  και πλήθος πιστών, υποδέχθηκαν αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους στην  κεντρική πλατεία της Ν. Πεντέλης.  Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας με πομπή την μετέφεραν στον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής  για τον πανηγυρικό  εσπερινό.
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό  για προσκύνημα μέχρι το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

4686 - Η σημασία των Μυστηρίων της Εκκλησίας για την τελείωση του ανθρώπουΤου Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού
Η προσπάθεια του κάθε χριστιανού πρέπει να είναι η σωστή κατανόηση του σωτήριου έργου του Χριστού και η κατά το δυνατόν πρακτική συμμόρφωση, ώστε να πετύχει το στόχο της σωτηρίας, που η σάρκωση του Θεού Λόγου έφερε στην ανθρώπινη φύση. Μέσα στα πλαίσια αυτά, θα αναφερθούμε στα Ιερά Μυστήρια που αποτελούν τους καθολικούς παράγοντες όπου συντελούν στην πραγμάτωση του στόχου αυτού.

4685 - Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι.Εκεί που απελπίζεσαι ο Θεός σε... βοηθά!
Δυσκολίες, πειρασμοί και απελπισία...
Να ξέρεις, παιδί μου, ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει.
Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ότι και να έχεις κάνει, ότι και να έχεις υποστεί.
Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι.
Ο Θεός, μέσα από την εξομολόγηση σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας.
Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις... αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς.

4684 - Αχ! παιδάκι μου…ο άνθρωπος τελείως κακός δεν είναι ποτέ… (Γέρων Ιωσήφ Ησυχαστής)Μη λυπήσαι παιδί μου μήτε να ενθυμήσαι το παρελθόν διότι εκείνα απέρασαν. Άνθρωποι είμεθα και τέκνα παραβάσεως.
Δι’ αυτό συγκατάβασιν θα κάμει ο Κύριος και εν μετανοία, όλα τα συγχωρεί. Ναι παιδί μου… Διότι ενόσω ζούμε αυτή η ζωή δεν έχει ανάπαυσιν. Ζυμωμένη με τα βάσανα είναι… ανάμικτα όλα…
Αυτά που μας φαίνονται άσχημα, αυτά παιδί μου αφήνουν κέρδος στην ψυχήν μας…
Η έρημος παιδί μου έχει άλλους πειρασμούς….και ο κόσμος άλλους …
Ας σκεπάζει ο ένας τα σφάλματα του άλλου.
Ω! μάταιε κόσμε! ψεύτικε ντουνιά, κανένα καλόν δεν έχεις επάνω σου.
Μέσα στις θλίψεις παιδί μου θα βρεις τον γλυκύτατον Ιησούν…
Ο προορισμός του ανθρώπου, αφού γεννηθεί είναι να βρει τον Θεόν.
Δεν μπορεί να Τον βρει όμως, εάν πρώτον δεν τον βρει ο Θεός…

4683 - Σκληρή, αληθινή περιπέτεια Αγιορείτη ΜοναχούΔιαστάσεις: 14Χ19
Χρονολογία Έκδοσης: Δεκέμβριος 2013
Σελίδες:160
Εξώφυλλο: Μαλακό
Εκδότης: Εκδόσεις Πανέκτυπον
Τιμή: €11.00

O συγγραφέας Μάρκος Παππάς, νυν μοναχός Θεογόνιος Αγιορείτης, πρώην χρήστης ναρκωτικών και κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, περιγράφει με τη σκληρή διάλεκτο της «στενής», αλλά και με τον λυρισμό που τον χαρακτηρίζει, το πέρασμά του μέσα από τους σκοτεινούς, δαιδαλώδεις διαδρόμους της φυλακής.