Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

4641 - Πως βίωνε ο Άγιος Πορφύριος τον πόνο Του Χριστού«περίλυπός στιν ψυχή μου ως θανάτου· μείνατε δε κα γρηγορετε μετ᾿ μο»

H αγωνιώδης προσευχή του Ιησού Χριστού στον Κήπο της Γεθσημανή, συνεχίζεται μέχρι και στις μέρες μας, την συνεχίζει η Εκκλησία μας, οι Άγιοί της. Ο Άγιος Πορφύριος αγαπούσε πολύ αυτή την προσευχή, ζούσε με αυτή και μας την άφησε ως παρακαταθήκη για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Από την παιδική του ηλικία είχε μια επιθυμία, μία ευχή. Ήθελε να πονά όπως ο Χριστός και να κουβαλά πάνω του τον πόνο όλου του κόσμου. Δεν απήλαυσε τίποτα από τα εγκόσμια και άφησε από πολύ νωρίς τα πάντα στα χέρια του Θεού. Δεν ήθελε να φαίνεται ποτέ κάτι δικό του, για να μην φαίνεται η προσπάθειά του. Συνεχώς ένα πράγμα τον βασάνιζε κι έλεγε: “Βλέπω πόσο πολύ μ’ αγαπάει ο Θεός και εγώ δεν μπορώ να τον αγαπήσω όσο κι Αυτός”.

4640 - Το Πασχαλινό Μήνυμα του 100ετούς Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αρχιμ. Ιερεμία - Пасхальное поздравление наместника Русского на Афоне Свято-Пантелеимонова монастыря схиархимандрита Иеремии (Алехина)Христос Воскресе!
Дорогие отцы, братия и сестры!
В течение всего Великого поста мы усердно, в покаянии и молитве готовились к встрече праздника праздников и торжества из торжеств – Светлого Христова Воскресения. И вот этот день настал! Это Великий День Любви и Милосердия Божия о Его творении.
«Пасха – избавление скорби! Пасха – Христос Избавитель! Пасха – двери райския нам отверзающая!»
Так мы поём в эти светлые дни. И душа каждого христианина переполняется пасхальной радостью, миром и любовью.

4639 - Πάσχα στο Άγιον Όρος (DVD)


Το DVD Πάσχα στο Άγιον Όρος κυκλοφόρησε η Αγιορειτική Ταινιοθήκη το έτος 2008.
Το DVD κυκλοφόρησε και από τη Μονή Χαματούρα με υποτιτλισμό στα αραβικά.

4638 - Δείτε, τώρα, ζωντανά την Αφή του Αγίου Φωτός από το 4Ehttp://www.tv4e.gr/livestreaming.php


Μεταγενέστερη ενημέρωση:
Έγινε πριν από λίγο η αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. 
Χιλιάδες πιστοί απ' όλο τον κόσμο κατέκλυσαν τον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να ζησουν από κοντά αυτή τη μεγάλη εμπειρία.
Ο ναός γέμισε Άγιο Φως και το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας είναι έτοιμο να μοιραστεί σε όλο τον πλανήτη!
Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος βγήκε από το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου κρατώντας τις δυο δεσμίδες των λαμπάδων με το Άγιον Φως και σκόρπισε το μήνυμα της Αγάπης.
 

4637 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες την 19η Απριλίου 


4636 - Μέγα Σάββατο1104 - Το άγιο και Μέγα Σάββατο. Γέροντος ιερομ. Πετρωνίου Τανάσε Προδρομίτη (†2011)