Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

4471 - Φωτογραφίες από την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και Τεμαχίου του Άρραφου Χιτώνα στην Πολίχνη


Φωτογραφίες από την υποδοχή και προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου και τεμαχίου του Αρράφου Χιτώνα του Κυρίου μας, που ήλθαν από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Μετεώρων Πολίχνης. Τα Ιερά Κειμήλια συνόδευαν οι Παντοκρατορινοί πατέρες Κασσιανός και Ραφαήλ, ενώ στην υποδοχή πρωτοστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβας, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.
Το Τίμιο Ξύλο και το τεμάχιο του Αρράφου Χιτώνα θα παραμείνουν στο ναό για προσκύνηση και θα αναχωρήσουν για το Άγιον Όρος την Παρασκευή 21.3.2014 μετά την ακολουθία των Χαιρετισμών.

4470 - Φωτογραφίες από την ενθρόνιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου4469 - Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου ΓρηγορίουΣε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με την παρουσία Αντιπροσώπων, μοναχών Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γρηγορίου, Αρχιμ. Χριστοφόρου. Την κυβέρνηση στην ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος.

4468 - Στο κονάκι της Ι. Μ. Εσφιγμένου ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. ΔαμασκηνόςΣτο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στο Κονάκι της κανονικής αδελφότητος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές της Αθωνικής Πολιτείας τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.
Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται εκεί επί τη ευκαιρία της εορτής  του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, αποδεχόμενος την πρόσκληση του νέου Καθηγουμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου και της αδελφότητος της Μονής, που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή!

4467 - Γέροντας Χρυσόστομος Εσφιγμενίτης. Στα χέρια του Θεού

Ο Μακαριστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου Αρχ. Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, σε μιά κατάθεση ψυχής, για τον μοναχισμό και το πρόβλημα της Μονής.... Δυστυχώς οι ταλαίπωροι σχισματικοί δεν ξέρουν τι έχασαν! από τον άνθρωπο της αγάπης!

4466 - Επιστολές του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας (Εκπομπή 28η).......Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας αφιέρωσε 29 εκπομπές στην ανάγνωση του βιβλίου «Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας» του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.