Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

4369 - Ανακοίνωση της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου για τις εκτρώσεις και τον Γ. ΙωσήφΟ μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ  μοναχός με τα λόγια του αλλά κυρίως με το παράδειγμά του μας δίδασκε να υπομένωμε με σιωπή και ταπείνωση κάθε πειρασμό και κάθε δυσφήμιση και συκοφαντία εναντίον μας. Όταν όμως η μομφή άπτεται της ορθόδοξης πίστης μας τότε να απαντούμε ότι αιρετικοί ούτε είμαστε ούτε ποτέ χάριτι Χριστού θα γίνωμε.
Με αυτό το λογισμό αναγκαζόμαστε να απαντήσωμε σε όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αλλά και όσα δυστυχώς σε έντυπο περιοδικό χριστιανικής οργάνωσης για κάποια δήθεν διδασκαλία του ήδη μακαριστού Γέροντός μας Ιωσήφ μοναχού για το θέμα των εκτρώσεων και του «εξεικονισμένου» η μη εμβρύου.
Κατ’ αρχάς δεν δώσαμε σημασία και δεν απαντήσαμε μέχρι τώρα γιατί δεν δεχόμαστε ότι αυτή η ηχογράφηση είναι αυθεντική και ότι αυτός που μιλά είναι ο μακαριστός Γέροντάς μας, γιατί γνωρίζουμε ότι πολλά μπορούν με τη σημερινή τεχνολογία να γίνουν πλαστά και κίβδηλα αλλά και γιατί εμείς που ζήσαμε το Γέροντά μας για 30 ολόκληρα χρόνια ποτέ δεν τον ακούσαμε να διδάσκη ο,τι η κυκλοφορούσα ηχογράφηση λέει. Άρα αμφισβητούμε την κασέττα και ότι αυτός που ομιλεί είναι ο Γέρων Ιωσήφ.

4368 - Σαρακοστή με αγιορείτικα φαγητά


4367 - Αποκλειστικές φωτογραφίες από το χθεσινό ατυχές συμβάν στο ταχύπλοο «Σοφία»Τελικά χθες δεν είχαμε ούτε ναυτική τραγωδία, ούτε ναυάγιο στο Άγιο Όρος, όπως βιάστηκαν ορισμένοι να γράψουν, μάλλον χάριν εντυπωσιασμού.
Εκείνο που συνέβη είναι πως το ταχύπλοο σκάφος «Σοφία» εκτελώντας το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη, στο ύψος του αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου (Γιοβάνιτσα) υπέστη μηχανοηλεκτρονική βλάβη (μπλακ αουτ). Αν δημιουργήθηκε προς στιγμή μικροπανικός μεταξύ των 32 επιβατών ήταν επειδή στο σημείο εκείνο υπάρχουν πολλοί σκόπελοι και μεγάλοι βράχοι μέσα στη θάλασσα, με φόβο το πλοίο να συγκρουσθεί με κάποιον από αυτούς. Ευτυχώς η άπνοια και η ήρεμη θάλασσα βοήθησαν τον καπετάνιο να το οδηγήσει με σιγουριά στα αβαθή.
Περισσότερες φωτογραφίες:

4366 - Περί οικονομικής κρίσης και πρόνοιας του Θεού


Ο Γέροντας του κελιού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Καρεών, Ιερομόναχος Πρόδρομος, μιλά για την οικονομική κρίση και την πρόνοια του Θεού.

4365 - Σαν σήμερα εκοιμήθη ο Δικαίος της Ιεράς Σκήτης Τιμίου Προδρόμου, Γέροντας Πετρώνιος