Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

4340 - Στην Ουκρανία ο «Άθως μας» του Κώστα Ασήμη. Выставка работ греческого мастера фотографии Костаса Асимиса «Наш Афон»Ο Κώστας Ασήμης με τον γιό του Γιώργο
«Ο Άθως μας», είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Έλληνα φωτογράφου Κώστα Ασήμη, αντιπρόσωπου της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στη Θεσσαλονίκη, η οποία εγκαινιάσθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο  Εκθεσιακό Κέντρο "Art-Donbass" της πόλης Ντόνετσκ στην Ουκρανία.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου.
Ο Κώστας Ασήμης γεννήθηκε στην Τασκένδη, όπου βρέθηκαν οι γονείς του μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Στη συνέχεια η οικογένεια μεταφέρεται στην τότε Γιουγκοσλαβία, όπου ολοκληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές.
Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά το 1982 και εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει δικό του ατελιέ και ασχολείται με την επαγγελματική φωτογράφιση.
Η πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος το 1984 τον σημαδεύει για πάντα. Χάρη στον Κώστα Ασήμη σώθηκε και αναπαλαιώθηκε το αρχείο φωτογραφιών της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

4339 - Μια όμορφη φωτογραφία
Πηγή: Ισαάκ-Αγιορείτης Μοναχός
Ελικοδρόμιο Καρυών Αγίου Όρους. Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

4338 - Ένας άθεος στο Άγιο Όρος
Επίσκεψη «περισυλλογής και συμμετοχής» για τον πρώην πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Μπερτινότι, πρώην πρόεδρο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.
 

Δεν ήταν μια παρόρμηση της στιγμής ή μια ξαφνική απόφαση. Ήταν μια πρόσκληση -και συνάμα πρόκληση- που απευθύνθηκε στον Φάουστο Μπερτινότι πριν από τα Χριστούγεννα. Εμπνευστές της ο Σέρτζιο Βαλτσανία, διευθυντής του Ραδιοφώνου της ιταλικής δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης RAI και ο υπογράφων, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη Αγιορειτών μοναχών.

4337 - Το χάρισμα της μετανοίαςΟ Γέροντας του κελιού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Καρεών, Ιερομόναχος Πρόδρομος, μιλά για το μυστήριο της μετανοίας.