Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

4322 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο ΌροςΤελείται αυτή την ώρα στό γιον ρος γρυπνία γιά τήν παπαντή το Χριστοῦ (2/15 Φεβρουαρίου).
Πανηγυρίζει ερά Μονή γίου Παύλου.

4321 - «Αθωνικά Μηνύματα» στο Βόλο από τον Γέροντα Εφραίμ ΒατοπαιδινόΣτο Βόλο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, τον οποίο θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει η Τοπική Εκκλησία.
Ο Γέροντας Εφραίμ θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/2, στις 7 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), με θέμα «Αθωνικά Μηνύματα», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ο π. Εφραίμ θα μεταφέρει σε όλους την ευλογία από το «Περιβόλι της Παναγιάς», το Άγιον Όρος και την πνευματική αύρα του Άθω, μέσα από τον εμπνευσμένο, διδακτικό και επιστηρικτικό του λόγο.

4320 - Επιστολές του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή. Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας (Εκπομπή 19η).......Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας αφιέρωσε 29 εκπομπές στην ανάγνωση του βιβλίου «Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας» του μακαριστού γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

4319 - Η πνευματική προσφορά των σύγχρονων χαρισματούχων γερόντων
Ο Γέροντας του κελιού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Καρεών, Ιερομόναχος Πρόδρομος, μιλά για τους σύγχρονους γέροντες και το μπέρδεμα των ημερών.

4318 - Από τις προσωπικές σημειώσεις του Γέροντα ΓαβριήλΌ Θεός θέλει να στηριζόμαστε σ' Αυτόν και όχι σε ανθρώπινες δυνάμεις.

*          Μην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας∙ η αυτοπεποίθηση είναι εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Όταν αναθέτουμε τα πάντα στον Θεό, Αυτός υποχρεώνεται να μας βοηθήσει.

*          Ή απαισιοδοξία υπερνικάται διά της πίστεως στον Θεό Προνοητή, Κυβερνήτη και Ρυθμιστή των πάντων, και διά της υπακοής στο θέλημα του Θεού.

*          Γνωρίζει ό πονηρός ότι ή πίστη είναι ή μεγαλύτερη παρηγοριά για τη στενοχωρημένη και άρρωστη ψυχή μας, πού έχει πληγωθεί από την αμαρτία. Γι' αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαβάλει την Αλήθεια, σπέρνοντας μέσα μας αμφιβολίες, διαστρεβλώνοντας την πίστη, σκοτίζοντας το νου και ψυχραίνοντας την καρδιά όταν διαβάζουμε ή ακούμε τούς θείους λόγους.

*          Φαίνεται πώς μόνο ή ζωντανή πίστη και ή ελπίδα στο Θεό μας κάνουν να είμαστε σταθεροί και γενναίοι, όπως το βλέπουμε στους αγίους Ιεράρχες, τούς Μάρτυρες, τούς Όσιους και τούς Δικαίους του Θεού.

4317 - Ο παπα Εφραίμ ο παπούλης (video)Σχετικό:

4316 - Οσιομάρτυς Δαμιανός ο Νέος (†1568)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 14 Φεβρουαρίου


Διαβάστε τον βίο του Αγίου: