Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

4275 - Θεμελιώθηκε Ιερός Ναός προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του ΚαυσοκαλυβίτουΤελέσθηκε ο Αγιασμός της Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του ΚαυσοκαληβίτουΜέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου ε.έ., ο Αγιασμός Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμμετεχόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

4274 - Αρχιμ. Γεώργιος Γρηγοριάτης: Θέωση, ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου


Ομιλία του πατρός Γεωργίου Καψάνη, Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, με θέμα “Θέωση, ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου”.

1   2 3   4  
 S Iakovou

4273 - «Ο Χριστός είναι το παν» - (Άγιος Πορφύριος)(Απομαγνητοφωνημένα λόγια του Γέροντα. Αναδίδουν το μυστικό άρωμα της ένθεης πνευματικής του ζωής).
Λοιπόν, ζωή χωρίς Χριστό δεν είναι ζωή. Πάει, τελείωσε. Αν δε βλέπεις το Χριστό σε όλα σου τα έργα και τις σκέψεις, είσαι χωρίς Χριστό.
Πως το κατάλαβες;
Θυμάμαι κι ένα τραγούδι.
«Συν Χριστώ πανταχού, φόβος ουδαμού».
Το ‘χετε ακούσει; Ε; Το λένε τα παιδιά, δε το θυμάμαι.
Λοιπόν, έτσι πράγματι πρέπει να βλέπωμε το Χριστό. Είναι φίλος μας, είναι αδελφός μας, είναι ό,τι καλό και ωραίο. Είναι το παν. Αλλά είναι φίλος και το φωνάζει: «Σας έχω φίλους, βρε, δεν το καταλαβαίνετε; Είμαστε αδέλφια. Βρε εγώ δεν είμαι… δεν βαστάω την κόλαση στο χέρι, δεν σας φοβερίζω, σας αγαπάω. Σας θέλω να χαίρεσθε μαζί μου τη ζωή». Κατάλαβες;
Έτσι είναι ο Χριστός. Δεν έχει κατήφεια, ούτε μελαγχολία, ούτε ενδοστρέφεια, που ο άνθρωπος σκέπτεται ή βασανίζεται από διαφόρους λογισμούς και διάφορες πιέσεις, που κατά καιρούς στη ζωή του τον τραυμάτισαν.
Ο Χριστός είναι νέα ζωή. Πως το λέω; Ο Χριστός είναι το παν. Είναι η χαρά, είναι η ζωή, είναι το φως, το φως το αληθινόν, που κάνει τον άνθρωπο να χαίρεται, να πετάει, να βλέπει όλα, να βλέπει όλους, να πονάει για όλους, να θέλει όλους μαζί του, όλους κοντά στο Χριστό.

4272 - «Ο Χαρισματούχος γέροντας παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης» από τον παπά Εφραίμ Σιμωνοπετρίτη
Με εξαιρετική χαρά και τιμή
η Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ανακοινώνει ότι την
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014,
επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της θα είναι
ο ιερομόναχος πατήρ Εφραίμ από την
Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Το θέμα της ομιλίας θα είναι
«Ο Χαρισματούχος γέροντας παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης».

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι  
ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα».

4271 - Η λειψανοθήκη της Παναγίας Πορταΐτισσας των Ιβήρων στο Ντνιπροπετρόφσκ«Ο Ναός προς τιμή της εικόνας της Παναγίας Πορταΐτισσας των Ιβήρων» [Храм в честь Иверской иконы Божией Матери (Днепропетровск)] ιδρύθηκε το 1998 σε ένα ξέφωτο μέσα σε ένα πευκοδάσος στο βόρειο τμήμα της πόλης Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια δημόσιας προσευχής προτού ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, πίδακες νερού αναπήδησαν από τη γη και μάλιστα μέχρι σήμερα έχει διατηρηθεί μία πηγή που αναβλύζει συνέχεια νερό. Ο Ναός, σήμερα ένα συγκρότημα ναών με πάρκο και άλλες εγκαταστάσεις, είναι νεοβυζαντινού ρυθμού και έχει διακοσμηθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Για παράδειγμα το τέμπλο του ναού είναι από ροζ όνυχα που εισήχθει από το Ιράν, το πάτωμα και οι τοίχοι έχουν καλυφθεί με τα καλύτερα ιταλικά μάρμαρα και φύλλα χρυσού κ.ά.