Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

4267 - Περισσότεροι από 1,6 εκατομ. πιστοί προσκύνησαν τα Τίμια Δώρα σε Ρωσία, Λευκορωσία και ΚριμαίαΤο μεσημέρι αναχώρησαν από το Βολγκογκράντ της Ρωσίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθένιος με τους Μοναχούς που τον συνόδευσαν στο πολυήμερο ταξίδι του σε πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας όπου μετέφεραν τα Τίμια Δώρα των Μάγων μετά από πρόσκληση της Ρωσικής Εκκλησίας και Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Προορισμός το Άγιον Όρος και το μοναστήρι τους στο οποίο φυλάσσεται το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας τα τελευταία 500 χρόνια.
.......Η ανταπόκριση των πιστών, στις 7 πόλεις που εκτέθηκαν τα Τίμια Δώρα, υπήρξε συγκλονιστική αφού ο αριθμός τους ξεπέρασε το 1,6 εκατομμύριο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, περιμένοντας στην ουρά για πολλές ώρες, γνωρίζοντας πως ο προσκυνηματικός τους χρόνος θα ήταν ελάχιστα δευτερόλεπτα.
.......Ακολουθεί μια φωτογραφική ανασκόπηση με εκτιμήσεις των Αρχών για τον αριθμό των προσκυνητών σε κάθε πόλη:

4266 - Το διακόνημα του γηροκόμουΟ Γέροντας του κελιού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Καρεών, Ιερομόναχος Πρόδρομος, μας μιλά για την πολλαπλή χάρη του του γηροκομίσματος, μέσα από την προσωπική του εμπειρία.

4265 - Γερώ-Δαυίδ Διονυσιάτης (†5 Φεβρουαρίου 1983)