Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

4222 - Τα Τίμια Δώρα στο Κίεβο. Φωτογραφίες από το προσκύνημα του Προέδρου της ΟυκρανίαςΌπως μετέδωσε η Υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της χώρας κ. Βίκτορ Γιανουκόβιτς προσήλθε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Κιέβου και προσκύνησε τα Τίμια Δώρα.

4221 - Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Αγίου Σάββα των Σέρβων στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου
Η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου εόρτασε χθες Δευτέρα 27/14 Ιανουαρίου την Μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της Αγίου Σάββα Α΄ Αρχιεπισκόπου Σερβίας.
Των πανηγυρικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

4220 - Ψηφίστηκε η τροπολογία χωρίς τo άρθρο για τα ΜετόχιαΤου Αιμίλιου Πολυγένη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Με την απουσία του επίμαχου άρθρου που προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αγιορείτικης κοινότητας ψηφίστηκε, τελικά χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ρύθμιζε θέματα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων. 
Το συγκεκριμένο άρθρο απαγόρευε σε κληρικούς, μοναχούς ή λαϊκούς να χρησιμοποιούν Ναό που δεν υπάγεται πνευματικά στον επιχώριο Μητροπολίτη, παρότι έχει εγκαινιασθεί με την άδεια και την ευλογία του. 
Το άρθρο προέβλεπε επίσης την σφράγιση του Ναού με εντολή του Εισαγγελέα και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, τότε ο Ναός απαλλοτριωνόταν υπέρ του πλησιέστερου ενοριακού ή προσκυνηματικού ναού.

4219 - Συνέντευξη του μοναχού Πατάπιου Καυσοκαλυβίτη: Στη γη της Μακεδονίας – Άγιον ΌροςΣυνέντευξη του μοναχού Πατάπιου Καυσοκαλυβίτη (γέρων της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ακακίου Καυσοκαλυβίων), στην TV100 της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Συνεδρίου: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΣΥΝΗ

4218 - Από τις επισκέψεις του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (†28 Ιανουαρίου 2008) στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)


Συμπληρώνονται σήμερα έξι χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Ο Θεός να τον αναπαύει.

 

4217 - Ο Αγιορείτης Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος στα ΓιαννιτσάΤην Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, η πόλη των Γιαννιτσών είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο.
Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Συλλειτούργησαν ιερείς της πόλεως, ενώ παρέστησαν οι κ.κ. Γ. Στάμκος, Δήμαρχος Γιαννιτσών, Ι. Τζαμτζής και Δ. Σταμενίτης, βουλευτές Πέλλας.
Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής παρουσίασε το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κογκό και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελείται ο ιεραποστολικός αγώνας του φωτισμού των αδελφών μας στην μαύρη ήπειρο όπως και την εμφανή παρουσία της χάριτος του Θεού.