Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

4087 - Στο Άγιο Όρος ο Γ. Γραμματέας της Δ.Σ.Ο.Το Άγιο Όρος επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράτζης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο κ. Κώστα Μυγδάλη, δρ. θεολογίας.
......Η φωτογραφία, από την επίσκεψή τους στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, με τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ελισσαίο.   

4086 - Ομιλία του Δικαίου της Ιεράς Σκήτης Προφήτη Ηλία, Γέροντος Ιωακείμ, για τον Άγιο Ιωάννη τον ΠρόδρομοΙωάννης ο Πρόδρομος (1542)

4085 - Ιερά Μονή Αγίου Παύλου

.

4084 - Την ώρα της Αγρυπνίας έφθασαν τα Τίμια Δώρα στη Μόσχα (φωτογραφίες, video)Στις 23:00 ώρα Μόσχας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία των Χριστουγέννων. Πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας, συνοδεύτηκε από μια προσευχή μπροστά από ένα από τα ιερότερα προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης Τα Δώρα των Μάγων. O Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της εκκλησίας, προσκύνησε τα Τίμια Δώρα  που έφεραν από το Άγιο Όρος.

4083 - Οι Ρώσοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα με τα Τίμια Δώρα της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου


Φωτογραφία: www.maranatha.org.ua

Σήμερα, 7 Ιανουαρίου, η ρωσική Ορθοδοξία γιορτάζει μία από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές γιορτές – τη Γέννηση του Χριστού. Μαζί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τη γιορτάζουν η Σερβική, η Γεωργιανή, η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, καθώς επίσης και το Άγιο Όρος.