Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

5497 - Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ανακοινώνει, ότι σήμερα το πρωί, 31.10.2014,  υλοποιήθηκε δικαστική απόφαση που αφορά το κατειλημμένο ακίνητό της στη Θεσσαλονίκη, με απομάκρυνση των καταληψιών και απόδοση του χώρου στην ίδια.
Καθώς οι ηγέτες της καταλήψεως αρνήθηκαν να παραδώσουν το ακίνητο, η εκτέλεση της αποφάσεως έγινε με τον ασφαλή τρόπο που μπορούν να εγγυηθούν μόνη η νόμιμη διαδικασία και η άψογη λειτουργία της δημοσίας δυνάμεως.  
Η Ιερά Μονή απευθύνει σήμερα, προς όσους συμμετέχουν στην κατάληψη των κτηρίων της εντός και εκτός Αγίου Όρους, μήνυμα συνεννοήσεως και καταλαγής.

Τους καλούμε να αντιληφθούν, ότι η κατάληψη είναι αδιέξοδη και έχει ημερομηνία λήξεως, εξυπηρετεί δε μόνο τις φιλοδοξίες των ηγετών τους. 
Τους δηλώνουμε, ότι η Μονή, όπως πάντα, έχει τη διάθεση να τους δεχθεί για να αναζητήσουν από κοινού τρόπους διεξόδου από το αδιέξοδο.

5 σχόλια:

  1. Ισαάκ Σολωμού31/10/14, 12:25 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!ΚΑΙ Σ΄ΑΝΩΤΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!!!ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΗΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΣΑΣ,ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στην ελληνική αστυνομία για τη σημερινή εφαρμογή της νομιμότητας. Η Πολιτεία έπραξε απλώς το καθήκον της, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις και τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά σε ιδιόκτητο διαμέρισμα της ιεράς μονής Εσφιγμένου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η παραβατική συμπεριφορά της ομάδας καταληψιών που λυμαίνονται κτήρια της μονής έλαβε έναν ακόμη κόλαφο. Οι φιλοαγιορείτες αναμένουν την εφαρμογή της νομιμότητας και της κανονικότητας και σε άλλα κτήρια της μονής, ιδίως στο κεντρικό κτηριακό της συγκρότημα εντός Αγίου Όρους. Θα είναι ευχής έργον να προσέλθουν στην κανονικότητα και κάποιοι από τους καταληψίες, οι έχοντες πραγματικό σκοπό να μονάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού1/11/14, 12:15 μ.μ.

      Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία της ανάρτησής σου,δεν αξίζει τον κόπο,περνάει από τον φανατισμό στην γελοιότητα με τέτοια ευκολία,που κραυγάζει από μόνη της.Ένα θα ήθελα να σου πω,που με αφορά και προσωπικά.Άσε κατά μέρος τους φιλοαγιορείτες,δεν έχεις ιδέα το τι πιστεύουν και τι αναμένουν επί του προκειμένου.Η έπαρση σου να νομίζεις ότι τους εκπροσωπείς και τους εκφράζεις,βοά για τα κίνητρά σου.Όσον αφορά την έφοδο για την κατάληψη του μοναστηριού που ευαγγελίζεσαι,γιατί δεν δοκιμάζεις να μπεις εμπροσθοφυλακή,μπας και διαλυθεί η θολούρα σου και καταλάβεις τι θα πει Ορθοδοξία;

      Υ.Γ.Ειρήσθω εν παρόδω,μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσεις,τι τα κάνει τα κτίρια που καταλαμβάνει το ένα μετά το άλλο η "κανονικότητα";

      Διαγραφή
  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ1/11/14, 3:40 μ.μ.

    www.apostolicpilgrimage.org Οταν βλεπω αυτα γινομαι φιλοεσφιγμενιτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/14, 7:25 μ.μ.

    «ΤΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙΝΙ ΕΣΟΝΤΑΙ;»
    Η φράση αυτή είναι από τα Ευαγγέλια.
    Σε ποιο θα ανήκουν, σε ποιο θα μείνουν όλα αυτά;
    Συμπέρασμα: Είμαστε άφρονες. Οι γράφοντες δεν εξαιρούνται. Πρωτίστως εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή