Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

4973 - Ιερά Μονή Εσφιγμένου (φωτογραφίες)


Περισσότερες φωτογραφίες: http://athosweblog.com

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/6/14, 5:31 μ.μ.

    φατε ματια ψαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ30/6/14, 4:40 π.μ.

    Καλά,αν δώσει κανείς βάση σ΄αυτά που συχνά-πυκνά μας διηγούνται οι εγκάθετοι του Βαρθολομαίου Κατσουλιέρηδες,θάπρεπε να δούμε ένα μοναστήρι στα χάλια του,που δεν το προσέχουν καθόλου,κινδυνεύουν τα κει μήλιά του,συμβαίνουν σημεία και τέρατα και άλλα τέτοια ευτράπελα!!Εδώ βλέπουμε ένα μοναστήρι-κόσμημα,που σημειωτέον,δεν έχει δεχθεί να πάρει ούτε δεκάρα από τα λεφτά των "δανειστών"που κατέστρεψαν την πατρίδα μας!!Κάτι δεν πάει καλά με την "πληροφόρηση"της καθεστωτικής προπαγάνδας!!Και αυτοί οι 5-6 άνθρωποι,που αυτοονομάζονται ορθόδοξοι μοναχοί,αφού βάζουν συνεχώς στην τσέπη τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που προορίζονται για την Εσφιγμένου,αφού κατασκεύασαν πολυτελέστατο "παλατάκι" στις Καρυἐς για να στεγαστούν,επιμένουν ακάθεκτοι με αλεπάλληλες εφόδους να εκτοπίσουν τους Εσφιγμενίτες μοναχούς που κατοικούν το ετοιμόρροπο κονάκι της μονής στην Αθωνική πρωτεύουσα!!Για ποιό λόγο άραγε;Μα για το 1.300.000 ευρώ της χρηματοδότησης,για την ανακαίνιση ενός κτιρίου που δεν τους χρειάζεται και για την οποία,οι Εσφιγμενίτες ζητουν την άδεια για να το επισκευάσουν με ίδια μέσα και προσωπική εργασία,χωρίς να επιβαρύνουν ούτε κατα μία δεκάρα τον κρατικό προΰπολογισμό!!Ο νοών,νοείτω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/14, 9:19 μ.μ.

    Αν κάποτε αποφασιστεί να συντηρηθούν τα κινητά κειμήλια και τα κτίρια του μνημειακού συγκροτήματος, τότε θα μας βρείτε και εμάς πρόθυμους.
    Η δρομολόγηση τους θα πρέπει να γίνει μακρυά από τριβές και αντιπαραθέσεις. Η συντήρηση των κινητών έργων τέχνης θα πρέπει να γίνει επί τόπου, χωρίς να απομακρυνθούν από την Μονή Εσφιγμένου.
    Εδώ χρειάζεται βούληση και μαεστρία από πλευράς πολιτικής διοίκησης για να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Να μην διαταραχθεί το ησυχαστικό πνεύμα του Αγίου Όρους. Να επισημανθεί ότι βρέθηκε τρόπος για να αποκατασταθεί η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στα κατεχόμενα της Κύπρου. Στη Μονή Εσφιγμένου αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολα. Εδώ δεν έχουμε στρατό κατοχής. Υπάρχουν μόνο μοναχοί, που προσεύχονται. Η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ανακοινώσεις και προβολές στα μέσα ενημέρωσης. Είναι μεγάλη τέχνη να μπορεί να συνεργαστεί κάποιος σε δύσκολο περιβάλλον και να ξεπερνά ακανθώδη ζητήματα.
    Ο Διοικητής του ΑΟ ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή