Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

4845 - Η εξόδιος ακολουθία του Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου

Όσα χαρίσματα του χάρισε ο Θεός τα χρησιμοποίησε για να δοξάζει Εκείνον
Του Αθανάσιου Θανόπουλου
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 η εξόδιος ακολουθία του γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου, στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος - Κουτλουμουσίου.
Της εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Παύλος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ακόμη παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Στέφανος Χιλανδαρινός και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών, Βατοπαιδίου Εφραίμ, Ιβήρων Ναθαναήλ, Κουτλουμουσίου Χριστόδουλος, Καρακάλλου Φιλόθεος και Σταυρονικήτα Τύχων.
Να αναφερθεί ότι η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου.
Στον επικήδειο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του μακαριστού γέροντος Μωυσή, αλλά και στον υποτακτικό του Αρχιμ. Χρυσόστομο ο οποίος στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν ένας ακούραστος εργάτης του Θεού και του Ευαγγελίου, και όσα χαρίσματα του χάρισε ο Θεός τα χρησιμοποίησε για να δοξάζει Εκείνον».
«Μέχρι τώρα το βλέμμα σου ηταν στραμμένο στον ουρανό, τώρα από εκεί να θυμάσαι τους φίλους σου Αρχιερείς, Καθηγουμένους, τον υποτακτικό σου και την αγαπημένη σου Καστοριά, η οποία πάντα θα σε θυμάται και θα σε τιμά», συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Σεραφείμ.



Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/epikairotita/24689-2014-06-02-12-11-54

2 σχόλια:

  1. καλο παραδεισο,την ευχη σου να 'χουμε αγιε γεροντα.Λαμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/6/14, 1:02 μ.μ.

    Καλό παράδεισονα έχουμε την ευχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή